Dette er topp barbaresco

Dette er topp barbaresco

Denne Piemonte-produsenten er et spennende tilskudd med både sine nebbiolo-er og dolcetto.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2010 (8672) er en kraftpakke av en vin med et helt spesielt potensial. Det holder kanskje å nevne at den samme vinmarken gir druer til Angelo Gajas toppviner, Sorì Tildìn og Costa Russi.

Les mer om disse legendariske vinene

Roncagliette har sør-sørvest eksponering hvilket sikrer perfekt modning. I kombinasjon med et jordsmonn som nebbiolo trives i, nemlig lys kalk- og leirjord samt bio-synergiske prinsipper i vinmarken, holdes avlingen nede. Og det merkes på denne svært konsentrerte 2010-utgaven.

Nytt navn i Barbaresco

I vinkjelleren jobbes det også så naturlig som mulig uten tilsetting av gjær og med svært lave svovelnivåer. Vinene verken klares eller filtreres for maksimal smak. Derfor vil det også etter en tid bli bunnfall i flasken.

Denne vinen er signert Olek Bondonio som er et helt nytt navn i Barbaresco. De første vinene kom på markedet så sent som 2005, og han er første generasjon som lager vin av druene. Har arvet 3,5 hektar av sin far hvis familie i mer enn 100 år hadde hatt et sommerhus med tilhørende vinmarker i hjertet av Barbaresco, nærmere bestemt underområdet Tre Stelle.

Gode matviner

Han lager også en «vanlig» barbaresco, Olek Bondonio Barbaresco 2010 (8675) , som er en blanding av druer fra to ulike underområder innen Barbaresco DOCG, nemlig Starderi i Neive og Roncaglie som er nabovinmarken til Roncagliette. Resultatet er en litt bløtere, men like fullt svært aromatisk nebbiolo.

Les mer om Barbaresco

Nær sagt selvsagt står en dolcetto på menyen. Olek Bondonio Dolcetto d'Alba 2011 (8674) får sine druer fra Altavilla som ligger utenfor Barbarescos grenser, nærmere Alba by. Dette er en skikkelig kul vin med mye karakter og en viss eleganse oppi all robustheten. Topp matvin.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2017

Produsent:
Olek Bondonio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
610,00 kr
Varenummer:
867201
95 Poeng
Les smaksnotatene »

Olek Bondonio Barbaresco 2013

Produsent:
Olek Bondonio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
394,90 kr
Varenummer:
867501
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Olek Bondonio Dolcetto d´Alba 2016

Produsent:
Olek Bondonio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
264,30 kr
Varenummer:
867401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen