Drikke
Olek Bondonio lager topp barbaresco

Olek Bondonio lager topp barbaresco

Piemonte-produsenten Olek Bondonio er et spennende tilskudd med både sine nebbiolo-er og dolcetto.
05 Juni 2014 - 07:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2010 (8672)er en kraftpakke av en vin med et helt spesielt potensial. Det holder kanskje å nevne at den samme vinmarken gir druer til Angelo Gajas toppviner, Sorì Tildìn og Costa Russi.

Les mer om disse legendariske vinene

Roncagliette har sør-sørvest eksponering hvilket sikrer perfekt modning. I kombinasjon med et jordsmonn som nebbiolo trives i, nemlig lys kalk- og leirjord samt bio-synergiske prinsipper i vinmarken, holdes avlingen nede. Og det merkes på denne svært konsentrerte 2010-utgaven.

Nytt navn i Barbaresco

I vinkjelleren jobbes det også så naturlig som mulig uten tilsetting av gjær og med svært lave svovelnivåer. Vinene verken klares eller filtreres for maksimal smak. Derfor vil det også etter en tid bli bunnfall i flasken.

Denne vinen er signert Olek Bondonio som er et helt nytt navn i Barbaresco. De første vinene kom på markedet så sent som 2005, og han er første generasjon som lager vin av druene. Har arvet 3,5 hektar av sin far hvis familie i mer enn 100 år hadde hatt et sommerhus med tilhørende vinmarker i hjertet av Barbaresco, nærmere bestemt underområdet Tre Stelle.

Gode matviner

Han lager også en «vanlig» barbaresco, Olek Bondonio Barbaresco 2010 (8675), som er en blanding av druer fra to ulike underområder innen Barbaresco DOCG, nemlig Starderi i Neive og Roncaglie som er nabovinmarken til Roncagliette. Resultatet er en litt bløtere, men like fullt svært aromatisk nebbiolo.

Les mer om Barbaresco

Nær sagt selvsagt står en dolcetto på menyen. Olek Bondonio Dolcetto d'Alba 2011 (8674)får sine druer fra Altavilla som ligger utenfor Barbarescos grenser, nærmere Alba by. Dette er en skikkelig kul vin med mye karakter og en viss eleganse oppi all robustheten. Topp matvin.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her