Ukens kake

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?
Foto: (Mats Dreyer)

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?

Du kommer til å bli positivt overrasket for salt og søtt smaker jo helt fantastisk sammen.
19 August 2021 - 11:00

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen i to på langs. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Legg skivene med Parma-skinke på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.

Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme isrøren.

Avkjøl isrøren.

Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Parma-skinke, og kjør til isen er ferdig.

Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær i skiver og finhakket mynte før servering.

Tips:
Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du isrøren i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er fryst.

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her