Kake
Din nye favorittostekake

Din nye favorittostekake

Denne oppskriften blir en slager hos de yngste, men jamen kommer ikke de voksne også til å be om mer ostekake.
23 Januar 2014 - 13:10

Banan er en frukt som brukes altfor sjeldent i baking synes jeg. Grunnen til dette er nok at kaker med banan fort kan bli litt tunge og for søte.

Sjokoladekjeks i bunn

Dette derimot er en frisk ostekake med banan. Fordelen med banan foran andre frukter og bær er at de er tilgjengelige hele året. 

Prøv en av disse ostekakene

Ved å bruke en sjokoladekjeks som bunn blir ikke kaken så mektig som om man for eksempel bruker digestivekjeks. Kaken er også toppet med strøssel for å få en krispy kontrast i konsistensen.

Andre oppskrifter med banan

Det du bør tenke på når du skal lage denne kaken er at du moser bananen og appelsinsaften sammen. Ved å gjøre dette unngår du at bananen blir misfarget, og du får et resultat som ser mer delikat ut.

TIPS: Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering. Se flere kokketips

 

Bananostekake

Bananostekake

Fremgangsmåte

Kake:
Miks sjokoladekjeks og hasselnøtter i en foodprosessor.

Smelt smøret og ha dette i. Fordel massen i en firkantet form på 20x20 cm og trykk dette godt ned i bunnen.

Sett kjølig.

Legg 6 plater gelatin i bløt og kok opp appelsinsaften. Når saften koker, trekker du kjelen av pannen og har i de myke gelatinplatene slik at dette blir løst opp. Avkjøl.

Mos bananene og appelsinsaften i en foodprosessor.

Pisk eggeplommer, sukker og kremost til en luftig masse og bland forsiktig i de moste bananene. Pisk til slutt kremfløten og vend denne i.

Hell massen i formen og la dette avkjøles.

Kutt opp biter og dekk toppen av bitene med hvit sjokolade og dypp dem kakestrøssel.

Tips:
Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her