Dine egne VM-kokker

Hvis du lar barna lage middagen i vinterferien mens dere voksne følger med på sendingene som ruller over skjermen i disse VM-tider, blir resultatet garantert en positiv opplevelse for hele familien.

VM på ski og vinterferie i samme uke skaper store utfordringer for foreldrene i å aktivisere barna. Hvis du setter dem i gang med å lage middagen, klarer du å sysselsette dem i en hel dag.
 
Litt hjelp til innkjøp og noe underveis i tilberedningen må de nok få hvis de er veldig unge. Men det er utrolig hvor mye de klarer, så lenge de får tillit.
 
Se den deilige oppskriften nedenfor

Vørterøl!
Vi har valgt kjente og kjære ingredienser for barna, for alle liker vel kylling og nudler/pasta.
 
Men ved å marinere de litt kjedelige kyllingfiletene som fås kjøpt i en hver butikk, og det gjerne i mange timer, får du et helt annet produkt som du kan skryte hemningsløst av barna for når maten skal nytes.
 
I riktig sportsånd bør det nytes vørterøl til maten, men de fleste voksne synes nok at det blir i søteste laget.
 
Derfor anbefaler vi heller en ikke for påkostet rødvin, gjerne fra en av de etter hvert mange boksene.
 
Marinert kyllingbryst med en saus av marinaden gir et klart preg av sødme på grunn av tomatpuréen, samt litt "grillfølelse" siden restene av marinaden som sitter på kjøttstykkene under stekingen vil forkulles.
 
Derfor er vi på jakt etter en relativt rund rødvin med en del sødme, men likevel balansert, bra friskhet og bløte tanniner.
 
Silkemyk og deilig
Vi har funnet frem en italiensk boksvin, La Familia Piemonte Barbera 2009 (15646) , som er en behagelig, bløt og saftig vin med rundt bærpreg og noe krydder i duften. Sitter helt fint. Og passer svært godt til maten.

Enda rundere og mykere til maten er en annen italiener, Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) . Her er det enda mer bærsødme som balanseres fint av syrene. Enkel og lett å like. En vin som også er fin å drikke uten mat.
 
 
 
Lykke til med kokkeleringen!

Marinerte kyllingbryst

Fremgangsmåte

Marinaden:
Bland alle ingrediensene til marinaden godt. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir og rens bort det gule fettet. Legg kyllingbrystene oppi marinaden og bland godt. La dem ligge i minst en halvtime men jo flere timer de ligger, jo bedre blir de. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk av.

Kjøttet:
Sett steikeovnen på 200 grader.

Sett kokeplaten på trinn 7. Varm opp 2 ss olje i en steikepanne og steik aller først østerssoppen til den blir gylden. Legg over på et serveringsfat og dryss over litt salt og pepper.

Så steiker du, i den samme steikpanna, kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side til de har fått en fin steikeoverflate. Legg dem over i et ildfast fat og sett det i steikeovnen i 6 minutter for ettersteiking. Imens heller du 2 dl vann sammen med resten av marinaden i steikepanna og koker den nesten ut. Det skal bli 1 ½ - 2 dl saus igjen. Hell gjennom en sil (for å fjerne steikerester) og smak til med salt og pepper. Server sammen med kyllingbrystene, nudler eller pasta og litt salat eller grønnsaker etter valg.

Pasta eller nudler:
Kok dem i lettsaltet vann (2 l vann og 1 ss salt) etter bruksanvisningen på pakken. Hell av vannet gjennom et dørslag (sil) når de er kokt. Ha pasta/nudler i en bolle og tilsett olje eller smør.

En god salat lager du slik:
Riv av bladene av 1 issalat. Skyll dem i kaldt vann og legg dem på kjøkkenpapir. Legg ½ pk rucculasalat i kaldt vann i noen minutter. Hell av vannet og tørk godt. Skyll 1 pk cherrytomater og del dem i to. Bland alt sammen i en salatbolle. Visp sammen 2 ss extra virgin olivenolje, 1 ss sitronsaft eller balsamicoeddik og ¼ ts salt. Hell over salaten og bland godt.

Sendt inn av

Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen