Disse julevinene er noen virkelige kupp

Disse julevinene er noen virkelige kupp

De tre vinene dekker de fleste julematbehovene – og det til veldig gunstige priser.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Årets juleribbe bør få følge av Figari Valpolicella Classico Superiore 2011 (57745) . Denne julekrydrete vinen er perfekt til halve Norges julemiddag. En elegant og lett sødmefylt vin med god syre og modent preg.

Slik får du sprø svor på ribba

Den trives også sammen med julekalkunen.

Den finner du oppskriften på her

Går du for torsk, er Villa Spinosa Valpolicella Classico 2012 (57746) som skapt for denne retten. Saftig, frisk, bløt og fruktig med den leskende karakteren som passer så godt til hvit fisk.

Den passet like godt til juletorsken i 2008

Om den går til lutefisk, er uprøvd. Men hvis du har en mild utgave, er det ikke umulig at det lar seg gjøre. Den har ingen skarpe kanter, men styr unna sennepen, den er det ingen rødviner som liker.

Slik lager du perfekt lutefisk

Er det derimot pinnekjøtt eller vilt som står på julemenyen, er Jago Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010 (57744) tingen. En fyldig og krydret vin med deilig frukt som vil løfte julestemningen ytterligere noen hakk.

Langt unna appassimento

Villa Spinosa er like tradisjonelt orientert som sist de var «våre» juleviner. Det betyr lengre flaskemodning enn de fleste andre samt at det tviholdes på de klassiske vinstilene valpolicella, valpolicella superiore, ripasso, amarone og recioto.

Og godt er det, for Veneto er en region som tiltrekker mange «røvere». Ikke minst stilles det mange spørsmål ved områdets appassimentoviner – denne nyskapningen som er blitt så populær i vår del av vinverden, og som mange frykter vil ødelegge den klassiske vinstilen.

Les mer om utviklingen i Veneto

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Figari Valpolicella Classico Superiore 2012

Produsent:
Az. Agr. Villa Spinosa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
5774501
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Spinosa Valpolicella Classico 2015

Produsent:
Az. Agr. Villa Spinosa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
147,70 kr
Varenummer:
5774601
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Jago Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2013

Produsent:
Az. Agr. Villa Spinosa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5774401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen