Drinker for helgen

"Hvite" januar er over, og dette er kanskje første helgen i det nye året hvor du kan nyte en deilig drink med god samvittighet. Bartender Jørgen Eriksson på La Belle Sole i Oslo gir deg noen av hans beste drinkoppskrifter denne vinteren.
Redaksjonen
04 Februar 2006 - 17:32

Svenske Eriksson har jobbet som cocktailmikser i årevis, og vet hva kundene vil ha.
- Det er  mange som ber om veldig fancy ting, men det enkle er ofte det beste. Denne helgen er jeg særlig begeistret, fordi vi har fått ekte Schweppes Ginger Ale tilbake i baren igjen, forteller Eriksson, mens han fyller et longdrinkglass med is.
- Med Ginger Ale kan vi lage min absolutte favoritt, nemlig Moscow Mule, sier Eriksson.

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Daværende eier av Smirnoff kom på oppskriften mens han besøkte en lokal bar på Sunset Strip, som sleit med å bli kvitt lageret sitt med ingefærøl. En lite PR-stunt seinere, og en av historiens mest kjente drinker var et faktum.
- Dette er et esel som sparker fra seg, mener Eriksson, og legger til at drinken er et klassisk eksempel på at enkelt kan være fantastisk godt.
 

Eriksson holder ofte kurs for bartendere, og forteller at det aller viktigste er god redskap og god hygiene bak baren. Og selvfølgelig kjennskap til ingrediensene. Skal du utstyre en hjemmebar, er det faktisk ikke så mye du trenger.
- Shakeren er uunnværlig. Dessuten behøver du en muddler, sier Eriksson.
Muddleren er som en tradisjonell krydderknuser, men det er viktig at den er laget av tre, slik at du kan mose ingrediensene i glasset.
- Barskapet bør minst inneholde gin, vodka, rom og tequila, i tillegg til noen utvalgte fruktbaserte likører. Styr unna de billigste merkene. Ha dessuten alltid fersk og god frukt tilgjengelig, råder bartenderen.
Helt til slutt trenger du et utvalg forskjellige glass, slik at du kan servere både cocktails, martinis og longdrinks.

Jørgens fem beste akkurat nå:

Moscow Mule drinkoppskrift

Moscow Mule drinkoppskrift
 

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Fyll et longdrinkglass helt opp med is. Hell vodkaen i glasset, og topp opp med Ginger Ale.
  2. Kryst de to limebåtene over drinken og ha de oppi, ha i sugerør og rør rundt.
  3. Ønsker du en enda sterkere limesmak, kan du smøre inn kanten av glasset med lime også.

Tips: Hvis du vil øke ingefærintensiteten, kan du mose noen tynne skiver ingefær og ha i drinken også.

Her finner veldig mange drinker med vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 83 anmeldelser
Din vurdering:

Strawberry mojito

Strawberry mojito

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha en halv lime i biter, en klype mynteblad, 3 teskjeer sukker og  3-4 jordbær i et longdrinkglass. Mos godt sammen med muddleren. Hell knust is over helt til toppen av glasset. Hell 4 cl lys rom gjennom isen.

Sett shakeren over glasset og rist. Har du ikke shaker, kan du alternativt røre alt sammen med en bar-skje. Pynt med jordbær.

Se alle våre forskjellige oppskrifter på mojito

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Jørgen Eriksson,La Belle Sole i Oslo

Vurder oppskriften
3
3/5 etter 132 anmeldelser
Din vurdering:

Fidel Castro

Fidel Castro

Antall porsjoner

1

Tilberedning

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fyll et longdrinkglass med is og ha i spiced rom. Topp opp med ginger ale.
 
Kryst to båter lime over drinken og ha båtene i drinken. Gni gjerne litt lime langs kanten av glasset.
 
Tips: Her er det viktig at du bruker et amerikansk ginger ale som Schweppes eller Canada Dry da den norske varianten smaker helt annerledes.
 
Råvare:
 
 

Sendt inn av Jørgen Eriksson,La Belle Sole i Oslo

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Kiwiroska

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha en halv kiwi, en halv lime i biter og 2 teskjeer sukker i et whiskyglass. Mix sammen med muddleren. Fyll opp med knust is til det nesten flyter over. Hell 4 cl vodka gjennom isen.

Sett shakertopp over glasset og bland godt (alternativt kan du røre med pinne).

Sendt inn av Jørgen Eriksson,La Belle Sole i Oslo

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Vodkatini drinkoppskrift

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kjøl ned et martiniglass med is (evt sett i kjøleskapet).

Fyll nedre del av shakeren med is. Hell på en liten dæsj vermut (ca 1½ cl) og rør sammen. Hell av den overflødige vermuten etter at isen har trukket til seg. 4 cl vodka helles i shakeren. Hvis du ikke er James Bond, rører du innholdet. Sil innholdet i det kalde glasset, og legg tre oliven på en pinne i glasset.
- Tre oliven, for tro, håp og kjærlighet, sier bartender Eriksson og ler.

Sendt inn av Jørgen Eriksson,La Belle Sole i Oslo

Vurder oppskriften
3
3/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her