Godbiter i pollisten
Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Ukens godbit finnes i samtlige polutsalg og er et funn til prisen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2017 - 13:45

Ok, det er noen få pol tilhørende kategori 1 som ikke har Clos des Brusquières Châteauneuf-du-Pape 2014. Men til alle dem som må ta til takke med dette ytterst snevre utvalget i påskeinnspurten, har jeg et godt råd. Neste gang du passer en større polbutikk bør du absolutt lete etter denne vinen, for den er ikke bare en knallgod vin i seg selv, men også et veldig godt kjøp og ikke minst er det en vin med et veldig godt lagringspotensial.

Slik smaker en åtte år gammel vin fra denne produsenten

Vi snakker om en vin fra Châteauneuf-du-Pape signert en produsent til tilhører de tradisjonelle og som har en lang historie i området. Selv om det var først i 1996 at Claude Courtil-Thibaut satte familiens navn på etiketten.

Les mer om denne solide produsenten

Nå er det sønnene David og Jérôme som fronter vingården som fortsatt drives på samme måte. Det betyr minst mulig inngripen i vinmarker eller kjeller med gjæring i sementtanker, ofte med stilkene, 18-24 måneders modning i sement for grenache og store brukte fat for syrah og mourvedre, ingen filtrering eller klaring. Det du får er en vin som rett og slett har preg av drue og jordsmonn - og det siste betyr kalkholdig leire dekket av de karakteristiske rullesteinene.

Les mer om det som kjennetegner denne vinstilen

Gammel grenache i Courtil-Thibauts vinmarker.

 

Til påskelammet er den uforlignelig. Sikre deg gjerne noen ekstra flasker til neste høst- og vintersesong, for 2014 har et veldig godt potensial. Etter hvert erstattes den av 2015 som kommer til å bli en stor opplevelse, gitt den høye konsentrasjonen på generell basis for vinene i denne årgangen. Courtil-Thibaut kommer ikke til å være noe unntak all den tid deres 10 hektar består av en stor andel velvoksne vinplanter med et gjennomsnitt på 50 år og de eldste er 100 år.

Claude Courtil inspiserer en av sementtankene.

 

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her