Drikke
Du slipper ikke unna (rosa) bobler

Du slipper ikke unna (rosa) bobler

På lørdag er det Valentine. Her er tips til hvordan du skal komme «unna» på en god måte.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2015 - 13:55

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det enkleste er rett og slett å gå for en rosa champagne, og da er mulighetene straks veldig begrensete siden det er så kort tid til romantikken skal feires.

Moët & Chandon Brut Impérial Rosé (41378)er i salg i mange polbutikker. Og den holder mål og vel så det. Den er ikke bare god å drikke, men kommer enda bedre til sin rett på matbordet. (God) rosa champagne er faktisk undervurdert som matvin.

Ekte kjærlighetsvin

Hvis du bare er ute etter en rosa forfriskning, er østerrikske Meinklang Prosa 2014 (4379)perfekt (og på plass i en del butikkhyller). En herlig upretensiøs vin som faktisk ble laget første gang som bryllupsvin for vinmakeren selv. Så da burde den vel duge også på valentinsdagen.

Les mer om denne spennende produsenten

Er ikke fargen så viktig, men prisen fortsatt av betydning, kan du velge prosecco. Men gå for all del ikke for den billigste – det kan ende med skilsmisse. Med Follador Valdobbiadene Superiore di Cartizze Brut Nature 2012 (11130)er du sikker på at forholdet holder. Den er i motsetning til de andre proseccoene helt tørr og ikke minst elegant.

For deg som kan vente på noe godt

Gir du egentlig blaffen i hele valentinfeiringen, men er åpen for tips om gode bobler, er dette noe for deg. Det aller beste kjøpet blant vinterens champagnenyheter er Roland Champion Cuvée d'Aramis Brut (19739). Den må imidlertid bestilles, men er vel verd å vente på.

Et funn til 250 kroner laget av en produsent som vanligvis leverer ravårer til Laurent-Perrier. Men som holder en lav prisprofil når vinen får egen etikett. Dette er deres enkleste champagne som imidlertid gir mersmak.

Rosa for gutta

Ny og interessant er også de økologiske champagnene fra Liébart-Regnier som i en vanlig og en rosa utgave. Liébart-Régnier Brut (11442)er en champagne som garantert mange vil like og Liébart-Régnier Brut Rosé (11254)gjør overgangen til rosa bobler enklere – også for gutta.

Liker du din champagne enda tørrere, får du mye champagne for pengene også med Charles Dufour Bulles de Comptoir (12660). En knusktørr, men også elegant og karaktersterk champagne som er super alene og ikke minst på matbordet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her