Drikke
Du slipper ikke unna (rosa) bobler

Du slipper ikke unna (rosa) bobler

På lørdag er det Valentine. Her er tips til hvordan du skal komme «unna» på en god måte.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2015 - 14:55

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det enkleste er rett og slett å gå for en rosa champagne, og da er mulighetene straks veldig begrensete siden det er så kort tid til romantikken skal feires.

Moët & Chandon Brut Impérial Rosé (41378)er i salg i mange polbutikker. Og den holder mål og vel så det. Den er ikke bare god å drikke, men kommer enda bedre til sin rett på matbordet. (God) rosa champagne er faktisk undervurdert som matvin.

Ekte kjærlighetsvin

Hvis du bare er ute etter en rosa forfriskning, er østerrikske Meinklang Prosa 2014 (4379)perfekt (og på plass i en del butikkhyller). En herlig upretensiøs vin som faktisk ble laget første gang som bryllupsvin for vinmakeren selv. Så da burde den vel duge også på valentinsdagen.

Les mer om denne spennende produsenten

Er ikke fargen så viktig, men prisen fortsatt av betydning, kan du velge prosecco. Men gå for all del ikke for den billigste – det kan ende med skilsmisse. Med Follador Valdobbiadene Superiore di Cartizze Brut Nature 2012 (11130)er du sikker på at forholdet holder. Den er i motsetning til de andre proseccoene helt tørr og ikke minst elegant.

For deg som kan vente på noe godt

Gir du egentlig blaffen i hele valentinfeiringen, men er åpen for tips om gode bobler, er dette noe for deg. Det aller beste kjøpet blant vinterens champagnenyheter er Roland Champion Cuvée d'Aramis Brut (19739). Den må imidlertid bestilles, men er vel verd å vente på.

Et funn til 250 kroner laget av en produsent som vanligvis leverer ravårer til Laurent-Perrier. Men som holder en lav prisprofil når vinen får egen etikett. Dette er deres enkleste champagne som imidlertid gir mersmak.

Rosa for gutta

Ny og interessant er også de økologiske champagnene fra Liébart-Regnier som i en vanlig og en rosa utgave. Liébart-Régnier Brut (11442)er en champagne som garantert mange vil like og Liébart-Régnier Brut Rosé (11254)gjør overgangen til rosa bobler enklere – også for gutta.

Liker du din champagne enda tørrere, får du mye champagne for pengene også med Charles Dufour Bulles de Comptoir (12660). En knusktørr, men også elegant og karaktersterk champagne som er super alene og ikke minst på matbordet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her