Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Dypvannstorsken møter himmelen

Kim Andre fra Trondheim har sendt inn sin beste oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også.
Redaksjonen
23 Kan 2008 - 12:01

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008.
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Dypvannstorsken møter himmelen

original.jpg
Ingredienser

4 torskefileter a 180 gr
8 skiver bacon
salt og pepper

Grønnsaker:
3 gulrøtter
12 sukkererter
1 rødbete
1 ss honning

15 middels store poteter
smør
fløte

Saus:
3 dl hvetemel
100 gram smør
3 dl melk
2 dl fløte
Det hvite av 1 purreløk
salt og pepper
Evt Maisena

Fremgangsmåte

Ha litt salt på torskefiletene og la de ligge ca 30 minutter. Skyll av saltet og tørk filetene godt.

Surr bacon rundt torskefiletene og fest dem med en tannpirker. Salte og pepre etter smak. Stek fisken i ovn i ca 20 minutter på 175 grader.

Skrell gulrøttene og kutt dem i 1 x 1 cm stilker. Blansjer gulrot og sukkererter i godt saltet kokende vann med smør.

Kutt rødbeten i terninger og surr den i pannen til den er nesten mør før du tilsetter honning.

Skrell potetene og kok dem møre, tøm ut vannet. Mos potetene sammen med fløte og pepper, press så mosen gjennom en sil slik at den er som en puré. Smak til med salt til slutt.

Saus:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og bland i melet. Rør sammen og la det surre uten å ta farge over middels varme i ett minutt.

Varm gjerne melk og fløte litt og tilsett meljevningen mens du pisker hardt. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Ha i finkuttet purreløk, og smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den med litt maisenna.

Grønnsakene legges midt på tallerkenen med torsken over. Legg potetpuréen ved siden av som en dråpe.

Ha de glaserte rødbetene over fisken, og avslutt med litt saus rundt og en litt persille på toppen.

Sendt inn av Kim Andre Moe, Trondheim Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her