Ekstra holdbare rieslinger

Ekstra holdbare rieslinger

Disse tre 2010-utgavene er samtlige knallkjøp som også vil holde seg unge og friske i kjelleren i flere tiår.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

De er alle signert Grans-Fassian og kommer fra vinmarken Apotheke som ligger rett overfor Trittenheim by, men på andre siden av Mosel.

God modning sikret

Akkurat her gjør elven en av sine dramatiske svinger slik at Apotheke har en sørvestlig vending. Dette sikrer veldig god modning i druene. Også for sent høstete druer.

Les mer om viner fra Mosel

Den tørre Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken Alte Reben 2010 (3819) får druer fra de eldste vinstokkene i Apotheke, en muskelbunt av vin som samtidig er slank og elegant med stålsyrefriskhet. Denne sjeldne kombinasjonen er et resultat av årgangen. 2010 ga nemlig ekstra liten avling, 30 prosent lavere enn normalt, og i disse steile vinmarkene med den svært så skrinne blåskiferjorden, er utbyttet allerede veldig lavt.

Imponerende søtvin

Årsaken var både svak blomstring, haglbyger og en kjølig juli/august hvilket forlenget vekstsesongen. Selve innhøstningen ble foretatt i mange omganger. Druene til disse vinene er dermed nøye utvalgte. Og det lar seg smake i glasset.

Også for de søtere utgavene. Druene til Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Spätlese 2010 (3822) og Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese 2010 (49002) ble plukket i slutten av henholdsvis oktober og midten av november. Særlig er auslesen en imponerende vin som til fulle kombinerer denne årgangens syrefriskhet med strålende frukt.

Les om andre søte viner fra Mosel

Grans-Fassian lager for øvrig flere gode viner i prisklassen under 200 kroner  som du kan nyte mens du venter på at de tre Apotheke-vinene skal bli drikkeklare.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken Alte Reben 2017

Produsent:
Weingut Grans-Fassian
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel-Saar-Ruwer
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
381901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Spätlese 2013

Produsent:
Weingut Grans-Fassian
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel-Saar-Ruwer
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
382201
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese 2010

Produsent:
Weingut Grans-Fassian
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel-Saar-Ruwer
Pris:
369,90 kr
Varenummer:
49002
94 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen