Drikke
Ekstra holdbare rieslinger

Ekstra holdbare rieslinger

Disse tre 2010-utgavene er samtlige knallkjøp som også vil holde seg unge og friske i kjelleren i flere tiår.
Aase E. Jacobsen
26 September 2013 - 06:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

De er alle signert Grans-Fassian og kommer fra vinmarken Apotheke som ligger rett overfor Trittenheim by, men på andre siden av Mosel.

God modning sikret

Akkurat her gjør elven en av sine dramatiske svinger slik at Apotheke har en sørvestlig vending. Dette sikrer veldig god modning i druene. Også for sent høstete druer.

Les mer om viner fra Mosel

Den tørre Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken Alte Reben 2010 (3819)får druer fra de eldste vinstokkene i Apotheke, en muskelbunt av vin som samtidig er slank og elegant med stålsyrefriskhet. Denne sjeldne kombinasjonen er et resultat av årgangen. 2010 ga nemlig ekstra liten avling, 30 prosent lavere enn normalt, og i disse steile vinmarkene med den svært så skrinne blåskiferjorden, er utbyttet allerede veldig lavt.

Imponerende søtvin

Årsaken var både svak blomstring, haglbyger og en kjølig juli/august hvilket forlenget vekstsesongen. Selve innhøstningen ble foretatt i mange omganger. Druene til disse vinene er dermed nøye utvalgte. Og det lar seg smake i glasset.

Også for de søtere utgavene. Druene til Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Spätlese 2010 (3822)og Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese 2010 (49002)ble plukket i slutten av henholdsvis oktober og midten av november. Særlig er auslesen en imponerende vin som til fulle kombinerer denne årgangens syrefriskhet med strålende frukt.

Les om andre søte viner fra Mosel

Grans-Fassian lager for øvrig flere gode viner i prisklassen under 200 kroner som du kan nyte mens du venter på at de tre Apotheke-vinene skal bli drikkeklare.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her