Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Tedeschi La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore 2008 (96480)er en mellomting mellom en valpolicella og en en amarone. Den er nemlig laget av druer som har fått henge ekstra lenge på vinstokkene, altså lett tørkete, før de plukkes og gjæres. Dermed oppnås en vin med ekstra høy konsentrasjon og amaronens egenskaper – unntatt alkoholen.
Vellykket valpolicella
Og nettopp den høye alkoholen er det som skiller vinelskerne i to leire – enten elsker du amarone eller så «hater» du vinstilen.
Fabriseria holder likevel 14 gode prosent, men det er jo snarere regelen enn unntaket for viner fra denne delen av Italia. Bortsett fra selvsagt for den ultraklassiske Veneto-stilen i form av valpolicella. Tedeschi Valpolicella Classico Lucchine 2012 (51272)er faktisk den vinen Tedeschi er mest opptatt av.
Også «ekte» saker
Oppmerksomheten gir en vin med utrolig innsmigrende fruktighet, som skapt for vårlige menyer, når viner som ripasso og amarone blir for mye av det gode.
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.