Oppskrifter
Dette er årets beste kokebøker

Dette er årets beste kokebøker

Disse fem kokebøkene er best av i alt 35 nye norske kokebøker denne høsten.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 01:05

I årets kåring av Beste norske kokebok er til sammen 35 kokebøker vurdert. De som er veid og funnet tyngst, kan du lese mer om her.

Dette er de fem finalistene i 2016

Men hvilken av de fem som er aller best må du vente til den 1. desember med å få vite. Da inviteres du til kåring med tilhørende smaksprøver og muligheter til boksignering og gode kokebokkjøp. Kanskje blir du den heldige vinner av en bokpakke?

Tid: 1. desember kl 18.00-19.00

Sted: Norli Bokhandel, Universitetsgata 22-24, Oslo

Gratis adgang, ingen påmelding.

Beste norske kokebok deles ut i år for niende gang. I år som før er den i regi av Apéritif i samarbeid med Norli.  

Blant årets kokebøker er følgende trender tydeligst ifølge juryen: bærekraft, vegetar, fermentering og matbloggere som kokebokforfattere. Utover det er lavkarbo- og rene helsekokebøker på vikende front. Det gjelder også bakebøker.

Likefullt er en bakebok, nemlig Frukt & Bær, signert Sverre Sætre, blant årets finalister. Øvrige finalister dekker temaene teknikk (Kok & Stek, Kulinarisk Akademi), fest (Vennemiddag, Ole Martin Alfsen), jul (Lises jul, Lise Finckenhagen) og gourmet (Rå vare, Fursetgruppen).

Det er ikke bare oppskriftene som avgjør hvorvidt en kokebok når finalerunden. Juryen har vurdert kandidatene etter en rekke kriterier som kreativitet/originalitet, språklig kvalitet, brukervennlighet og nytteverdi, kommersielt potensial, om det er en kokebok man blir sulten av og ikke minst overlevingsevne samt et selgende og helhetlig design.

Når det kommer til design, er det kanskje det området juryen savner mest oppfinnsomhet og nytenkning.

Årets kokebokjury:

  • Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
  • Stein Øvre, designer i Creuna
  • Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
  • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
  • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
  • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
  • Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her