En dessert kan knapt bli enklere

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Orker du piske krem, orker du lage denne desserten. Har du i tillegg tilgang til en fryser, er desserten så å si allerede i boks. Du må riktignok vente tre timer, men det er jo ikke mer enn du trenger på å lage og spise resten av middagen.

Rett og slett fryst krem

Det er kremosten Snøfrisk som gir denne desserten den spesielle smaken. Snøfrisk er en av de mildeste hvite geitostene på markedet og selv barn venner seg lett til den.

Vi har mange andre gode oppskrifter med Snøfrisk

Hvis du synes desserten høres avansert ut, er det kanskje på grunn av navnet. Parfait er rett og slett fryst krem med en eller annen smak. Konsistensmessig er den som en kornete iskrem siden den ikke inneholder egg.

Prøv en av våre andre spennende oppskrifter på parfait

Har du allergier/intoleranse, kan både ost og kremfløte byttes ut med laktosefrie produkter eller andre alternativer. Framgangsmåten – og smaken - blir den samme.

TIPS 1: Som saus til isen kan du presse litt bringebærsyltetøy gjennom et dørslag slik at steinene fjernes. Kan også brukes som saus til ostekake eller eplekake. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Server friske jordbær sammen med sammenvispet lettrømme. Server med et dryss av brunt strøsukker over. Se flere nyttige kokketips

Slik skal snøfriskparfait smake

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

Fremgangsmåte

Visp fløten lett til krem og bland snøfrisk forsiktig inn. Smak til med sitron og vaniljesukker. Settes i fryser minst 3 timer.

Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.

Tips:
Som saus til isen kan du presse litt bringebærsyltetøy gjennom et dørslag slik at steinene fjernes. Kan også brukes som saus til ostekake eller eplekake.
 
Server friske jordbær sammen med sammenvispet lettrømme. Server med et dryss av brunt strøsukker over.
 
Rør en boks med lettrømme sammen med ca 1 ss melis. Smør rømmen på en lefse og fordel litt revet brunost over. Del opp i mindre stykker og server.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen