Godbiter i pollisten
En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

Den samme vinen i samme årgang finnes dessuten i normalflaske i 80 polutsalg til 200 kroner som er utrolig gunstig.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2020 - 09:45
 

Når Roland La Garde Tradition 2016 bytter årgang til 2016 og samtidig kommer i magnum, blir det fest. 2016 bringer inn større friskhet og mer finkalibrerte tanniner, rett og slett en vin som er skapt for kjelleren, og det er unikt i dette prissjiktet.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

For magnumen betaler du dessuten bare et «gebyr» på 50 kroner og det er den altså vel verd, og mer enn så. Magnum er mer håndarbeid, i hvert fall for en liten produsent som Roland La Garde, derfor den høyere litersprisen.  

Det som skapte magi i 2016, var høye temperaturer gjennom sommeren – derfor holder den 14 prosent som den bærer godt, for takket være en avkjøling i form av perfekt dosert regn i september, ble både syre- og aromautviklingen i vinen god. All solvarmen ga tykke skall på druene, som gjorde dem mer robuste og ga godt med tanniner til den ferdige vinen.

En klassisk bordeauxstil, noen vil kanskje foretrekke 2015 i dag, siden den er mykere og mer sødmefylt i form av stalltoner og moden plommefrukt, den avslutter litt annerledes med mer tørrstoffer hvilket nok skyldes årgangen. 2015 er mer av en sjarmørårgang, men 2016 kommer til å holde mye lenger.

Se alle vinene fra Roland La Garde på polet

Den er dessuten modnet i en blanding av amfora og barrique – mot tank og barrique i 2015. Det har brakt inn en syrligere skogsbærkarakter, i hvert fall har den en slik likhet med andre amforaviner jeg har smakt. Ikke helt lett å sette fingeren på akkurat hva det er, men karakteren er lett gjenkjennelig.  

Bak denne vinen står en kjenning i denne spalten, Bruno Martin som driver Roland La Garde sammen med sønnen Guillaume. De har jobbet økologisk/biodynamisk siden 2012/2014 og amforaeksperimentene er en videreføring av deres naturlige tilnærming. 

At vinene deres er holdbare, kan du lese mer om her 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her