Det høres kanskje rart ut å ha omelett oppi en suppe, men ifølge japansk matlaging er det slett ikke uvanlig. Heller tvert om. Det er uansett en fin måte å gi en klar fiskesuppe ekstra fylde.
Dagens rett
Japansk fiskesuppe med omelett
En slik fiskesuppe har du kanskje ikke laget før
I japansk matlaging inngår sjelden melkeprodukter. Derfor er fiskesuppen klar. Men like mettende for det.
Aase E. Jacobsen
01 November 2022 - 01:00
Japansk fiskesuppe med omelett
Fremgangsmåte
- Fiskesuppe:
Kok opp fiskekraft (vann+terning eller fond). - Rens og skjær soppen (eventuelt østerssopp) i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.
- Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel.
- Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til suppen er så vidt gjennomkokt.
- Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.
- Omelett:
Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell i omelettrøren. La den stivne på middels varme. - Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.
- Fordel suppen i varme tallerkener (kan f.eks. varmes i varmt vann) og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.
Tips:
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig fiskekraft
Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
78 POENG
Forsiden akkurat nå