Ukens kake
Oreokake sier ingen nei til

Oreokake sier ingen nei til

Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.
14 Mars 2024 - 11:00

Denne kaken kan kanskje virke omstendelig, men alle anstrengelser belønnes rikelig når du setter kaken på bordet.

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Vi har også andre oreokakeoppskrifter

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken. Se flere nyttige kokketips

Slik skal Oreokake smake

Slik skal Oreokake smake

Fremgangsmåte

  1. Kjeksbunn:
    Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser.
  3. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. T
  4. rykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  5. Midterste lag:
    Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  6. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
  7. Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.
  9. Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  10. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  11. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  12. Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri blanding.
  13. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  14. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.
  15. Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.
  16. Øverste lag:
    Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  17. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.
  18. Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  19. Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  20. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  21. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  22. Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpfri blanding.
  23. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  24. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  25. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.
  26. Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.
  27. Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken

Her  kan du velge blant  hundrevis av kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her