Ukens kake
Oreokake sier ingen nei til

Oreokake sier ingen nei til

Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.
14 Mars 2024 - 11:00

Denne kaken kan kanskje virke omstendelig, men alle anstrengelser belønnes rikelig når du setter kaken på bordet.

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Vi har også andre oreokakeoppskrifter

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken. Se flere nyttige kokketips

Slik skal Oreokake smake

Slik skal Oreokake smake

Fremgangsmåte

  1. Kjeksbunn:
    Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser.
  3. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. T
  4. rykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  5. Midterste lag:
    Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  6. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
  7. Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.
  9. Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  10. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  11. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  12. Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri blanding.
  13. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  14. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.
  15. Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.
  16. Øverste lag:
    Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle.
  17. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.
  18. Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  19. Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
  20. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann.
  21. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
  22. Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpfri blanding.
  23. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  24. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn.
  25. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.
  26. Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.
  27. Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.

Tips: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken

Her  kan du velge blant  hundrevis av kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her