Dagens rett

Enchiladas i lomper

Slik får du brukt opp lompene - og samtidig skapes meksikansk stemning rundt middagsbordet

Slik får du brukt opp lompene - og samtidig skapes meksikansk stemning rundt middagsbordet

Lomper får nytt liv på denne måten.
14 Januar 2022 - 00:00

Enchilada er i dag ensbetydende med fylte tortillas som toppes med saus og ost og deretter gratineres - og kalles ofte enchilada poblana. Men det er bare en av utallige former denne tradisjonelle meksikanske gatematen har antatt fra sin enkle opprinnelse som var tortrillas dyppet i chilisaus.

Derfor går det fint å erstatte tortillaene med lomper uten å banne i kjerka. Mange lurer på hva de skal finne på med lomperestene etter pølsefesten, og dette er altså svaret. 

Prøv disse oppskriftene på enchilada

Enchiladas i lomper

Enchiladas i lomper

Fremgangsmåte

  1. Brun smøret til kjøttsausen i varm panne. Ha i kjøttdeig og chilipepper og smuldre kjøttdeigen med en gaffel mens den brunes. Tilsett rosiner og mais og smak blandingen til med salt og pepper.
  2. Lag tomatsausen:
    Mos tomater, løk, chilipepper, hvitløk og tomatpuré til en jevn saus i en foodprocessor. 
  3. Smelt smøret i en kjele. Tilsett tomatmosen og la det koke ca. 5 minutter. 
  4. Visp sammen egg og fløte i en bolle. Visp inn 1 spiseskje av tomatsausen og hell blandingen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm sausen nesten til kokepunktet. Den må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. 
  5. Bland ca. 1/4 av tomatsausen med kjøttfyllet. Fordel dette på lompene, rull dem sammen og legg dem tett sammen i smurt form.
  6. Hell resten av tomatsausen over lompene, dryss på osten og gratiner retten i stekeovnen.

Dryss over rosmarin ved servering.

Prøv disse oppskriftene på enchilada

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her