Dagens rett
By pĂĄ en smaksrik tacograteng
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)

By pĂĄ en smaksrik tacograteng

Denne retten er bĂĄde smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris pĂĄ. Oppskriften fĂĄr du her.
23 Oktober 2025 - 23:05

Taco er alles favoritt, og ikke lenger bare pĂĄ fredager. Denne oppskriften er like super pĂĄ en fredag som pĂĄ mandag nĂĄr kjøleskapet gjerne er litt slunkent, men hvor det er god tilgang pĂĄ rester. 

Den kan uten problem lages vegetarisk. Da bytter du ut kjøttdeigen med kokte linser. 

Enkel tacograteng

Enkel tacograteng

FremgangsmĂĄte

  1. Sett ovnen pĂĄ 225 grader.
  2. Stek kjøttdeigen og ha på tacokrydder og følg anvisning på posen. Hvis du vil ha litt mer grønnsaker i formen tilsetter du hakket løk og gulrøtter til kjøttdeigen mens den steker.
  3. Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen. Ha eventuelt i mais og skivet paprika.
  4. Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
  5. Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fĂĄtt gyllen farge.
  6. Serveres med salat og créme fraîche ved siden av.

Tips: Ha gjerne noen tortillachips sammen med kjøttdeigen før du setter gratengen i ovnen.

Slik lager du tacokrydder selv

Slik lager du tacosausen selv

Flere retter med taco finner du her

Bli abonnent pĂĄ aperitif +  og oppnĂĄ store fordeler samtidig som rabatter pĂĄ alle vĂĄre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved ĂĄ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂĄ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nĂĄ
Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes GĂĄrd samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes GĂĄrd er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang pĂĄ rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vĂĄre her