Fårikål fra Nord-Møre
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kutt hodekål i biter med stokken igjen så det holder i sammen. Legg lag på lag med kjøtt og kål i en kjele.
Dekk råvarene med vann og kok på lav varme i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
Skum av og sil av all kraft.
Smelt smør og kok dette sammen med mel til en jevning. Tilsett kraften og fløte/ melk og kok god sammen.
Server sausen ved siden av til fårikålen sammen med nykokte poteter.
Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet
En reise i fårikåloppskrifter fra hele verden
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Dom. du Pélican Arbois Savagnin Ouillé 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 374,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Budweiser Budvar
Tsjekkia
Volum: 0.330 Pris: 34,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Trimbach Pinot Gris Réserve 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Lindemans Oude Kriek Cuvée René
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 124,90 Basisutvalget -
Wild Beer Funky Dory
England
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
7 Fjell x Mjøderiet Honey Trap Braggotdocious Sour
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Wettre Barnyard Series Flemish Red
Norge
Volum: 0.380 Pris: 120,00 Bestillingsutvalget

