Fårikål fra Oppland
 
                Fremgangsmåte
- Skyll kjøttet i varmt vann. Del det i serveringsstykker.
- Skrell og skyll potetene. Rens kålen og skjær den i båter.
- Legg ingrediensene lagvis i en kjele, kjøtt med den fete siden ned, poteter og deretter kål øverst. Dryss på salt og ha i pepper. Pepper kan pakkes inn i en pose. Slå over vann slik at det står 5-6 cm opp i kjelen.
- Kok opp og la retten trekke under lokk ved svak varme til kjøttet er mørt (ca. 1½-2 timer). Ikke rør i kjelen for da vil kål og poteter gå i stykker, rist i stedet på kjelen med jevne mellomrom.
- Fårikålen serveres med flatbrød.
Tips: Bruker du sauekjøtt trenger dette lengre koketid enn lammekjøtt.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    93 POENG
- 
                    
                    89 POENG
- 
                    
                    88 POENG
- 
                    
                    86 POENG
- 
                    
                    84 POENG
 
                                 
                                 
                                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                