Kake
Forførende gode cupcakes

Forførende gode cupcakes

Om du ikke gjør all verden ut av valentinsdagen, kan du i alle fall gi kakebaksten en slør av forførelse.
13 Februar 2014 - 13:10

Den 14. februar er det Valentinsdag og ordtaket sier at veien til en manns hjerte går gjennom magen. Jeg er helt sikker på at det også gjelder kvinner.

Forførende vanilje

Alle kan derfor overraske sin kjære på denne romantiske dagen med cupcakes med en forførende smak av ekte vanilje.

Andre forførende kaker med vanilje

Om du virkelig har tenkt å slå på stortromma, er et ekstra romantisk innslag å sette diamantringen eller det du har tenkt å gi den heldige, i en cupcake som pynt! Jeg er overbevist om at det blir ja!

Gode cupcake-tips

Når det kommer til cupcakes, er det enkle ofte det beste. Derfor har jeg laget noen tips til deg for at du skal høste ekstra mye ros fra dem som spiser herlighetene:

- Bruk en formkakeoppskrift og fyll hver form med maksimum 50 g røre.

- Stek cupcakene godt, men ikke overstek slik at de blir tørre.

- Pensle alltid med sukkerlake når de er lunkne.

- Bruk en god krem og sprøyt bare litt på slik at kremen er ⅓ og muffinsen er ⅔.

TIPS: Legg frosne bær eller biter av sjokolade i røren før muffinsene stekes og du vil få en naturlig og deilig smakstilsetting. Se flere kokketips

Valentine cupcakes

Valentine cupcakes

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Fyll i ca 50 gram i hver.

Stekes i 15-20 minutter midt i ovnene på 170 grader.

Sukkerlake:
Mens cupcakesene bakes lages denne laken.

Skjær vaniljestangen i to og ha den i en kjele sammen med vann og sukker. Kok dette opp og sett det unna varmen. Avkjøl.

Pensle på sukkerlaken når muffinsene er kommet ut av ovnen og er lunkne.

Krem:
Kok opp melk og mel til en pudding mens du pisker godt for å unngå klumper.

Avkjøl puddingen. Pisk melis og smør hvitt og rør forsiktig i puddingen. Sprøyt ut krem på muffinsene og pynt med hjerter eller annen pynt.

Tips:
Legg frosne bær eller biter av sjokolade i røren før muffinsene stekes og du vil få en naturlig og deilig smakstilsetting.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her