Valgvake
Forfriskende øldrinker til valgvaken

Forfriskende øldrinker til valgvaken

Det er ikke lenger forbud mot salg av alkohol på valgdagen, så da er det lov å nyte også. Prøv en av disse drinkene med øl – akkurat passe lett for en mandag.
Aase E. Jacobsen
14 September 2015 - 10:39

Alle har trolig en flaske øl i kjøleskapet, og selv alkoholfritt øl blir en opplevelse som den får en omgang med ingredienser som finnes på alle kjøkken, slik som beskrevet i oppskriften Michelada.

Men heller ikke de andre oppskriftene du finner nedenfor er veldig krevende på en mandag.

Kjell Pop’s Diner Punch

Kjell Pop’s Diner Punch

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is, tilsett bourbon, sitronsaft, sirup og bittere. Rist godt. Sil over i et høyt ølglass gjerne med et par store isbiter oppi og topp med øl.

Tips: 

For ekstra effekt, legg en appelsinspiral på innsiden av glasset før du heller opp.

Tips:

Hvis du ikke har Peychaud's Bitter, kan du doble dosen med Angostura. Men ikke mer, for Angostura er kraftigere.

Sendt inn av Kjell Johnsen

Vurder oppskriften

Aku Raspberry Ale Punch

Aku Raspberry Ale Punch
Ingredienser

3 cl Gammel Opland

2 cl friskpresset sitronsaft

2 cl sitrongressirup

3 cl bringebærpuré

Aku Lemongrass ale (fredag 8. mai kommer Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison (varenr. 22441 på polet),  Grünerløkka Brygghus White IPA  eller Nøgne Ø Lemongrass

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is og tilsett akevitt, sitronsaft, sirup og puré. Rist godt og sil over i et høyt glass. Topp med øl.

Tips:

Et klassisk hveteøl smaker også veldig godt.

Sitrongressirup:

2,5 dl sukker

2,5 dl vann

2 sitrongresstilker, skrelt og delt i biter

Kok opp vann og sukker. La trekke i 10 minutter til sukkeret er oppløst.

Ta av platen og avkjøl. Fyll et Norgesglass med sitrongressbitene. Hell sukkerlaken over. Dekk til å la stå i minst et døgn. Sirupen holder seg i minst en uke.

Sendt inn av Kjell Johnsen

Vurder oppskriften

Gammelt eple drinkoppskrift

Gammelt eple drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et stort whisky- / rocksglass halvveis opp med isbiter.
  2. Ha i akevitten, eplejuicen og ølet og rør rundt for å blande det.
  3. Fyll i med mer isbiter til glasset er fullt og topp opp med limonade.
  4. Pynt med strimler av sitronskall (husk å vaske sitronen først).

Flere gode drinker med akevitt

Tips: Bruk en eplejuice av god kvalitet til denne drinken. Her har vi brukt en ufiltrert eplejuice med god balanse mellom syre og sødme.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sebastian Mellbin, Resthon

Vurder oppskriften

Chelada/Michelada/Michelada Cubana

Chelada/Michelada/Michelada Cubana

Fremgangsmåte

  1. Gni glasskanten med lime.
  2. Hell halvgrovt havsalt på en skål og dypp glasset i saltet så det fester seg på kanten.
  3. Press limen i glasset og tilsett eventuelt ønsket mengde krydder (noen dråper eller en klype av hver). Rør om.
  4. Ha isbiter i glasset og avslutt med å helle over en flaske lyst øl.
  5. En limebåt på kanten av glasset hører med.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Black Velvet

Black Velvet

Fremgangsmåte

Denne drinken består av like mengder kald Guinness og tørr champagne.
 
Skjenk Guinness-en i et høyt glass først. Topp opp forsiktig med champagnen/musserende ved å helle den forsiktig ned langs siden av glasset mens du heller på det.
 
Du skal få to distinkte lag av mørkt øl og champagne/musserende vin.
 
Om du heller den musserende vinen først, vil ølet om det helles over baksiden på en skje, legge seg mer på toppen siden det har større tetthet. 
 
Dette er kanskje den mest berømte av alle øldrinker - les hele historien her .
 
Tips:
Du kan godt bruke annen tørr musserende vin. Her finner du champagne. 
 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Boilermaker

Boilermaker

Fremgangsmåte

Hell whiskyen i et høyt glass og fyll opp med iskaldt øl.

Drinker og cocktails med øl finner du her

Tips: Bruk gjerne en lett single malt whisky til denne drinken for mer fylde.

 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Dog's nose drinkoppskrift

Dog's nose drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen

Vurder oppskriften

Ølbowle med jordbær og hvitvin

Ølbowle med jordbær og hvitvin

Fremgangsmåte

Rens en halv liter friske jordbær. Del bærene i to og legg dem i en glassbolle, strø over 2-3 spiseskjeer sukker.

Hell på en halv flaske hvitvin og sett bollen kaldt en times tid.

Rett før servering fylles på med enda en flaske hvitvin og to flasker pils.

Serveres i vide champagneglass.

Flere lekre velkomsdrinker og bowles finner du her

Les mer om gode cocktails med øl her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen

Vurder oppskriften

Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren

Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren

Fremgangsmåte

Fyll en stor mugge med pils og limebåter og sett 0,25 l glass ved siden av.
Vodkaen serveres i små shotglass. Oppskrift på vodka: se Cajun Martini .

Sendt inn av Kjell Johnsen,Parkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her