Forfriskende øldrinker til valgvaken

Det er ikke lenger forbud mot salg av alkohol på valgdagen, så da er det lov å nyte også. Prøv en av disse drinkene med øl – akkurat passe lett for en mandag.

Alle har trolig en flaske øl i kjøleskapet, og selv alkoholfritt øl blir en opplevelse som den får en omgang med ingredienser som finnes på alle kjøkken, slik som beskrevet i oppskriften Michelada.

Men heller ikke de andre oppskriftene du finner nedenfor er veldig krevende på en mandag.

Kjell Pop’s Diner Punch

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 stk
cl
1 stk
dæsj Peychaud’s Bitter
1 stk
dæsj
litt
Angostura
Nøgne Ø (Breakfast Brown ale) eller annen god brown ale

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is, tilsett bourbon, sitronsaft, sirup og bittere. Rist godt. Sil over i et høyt ølglass gjerne med et par store isbiter oppi og topp med øl.

Tips: 

For ekstra effekt, legg en appelsinspiral på innsiden av glasset før du heller opp.

Tips:

Hvis du ikke har Peychaud's Bitter, kan du doble dosen med Angostura. Men ikke mer, for Angostura er kraftigere.

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Aku Raspberry Ale Punch

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 cl Gammel Opland

2 cl friskpresset sitronsaft

2 cl sitrongressirup

3 cl bringebærpuré

Aku Lemongrass ale (fredag 8. mai kommer Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison (varenr. 22441 på polet),  Grünerløkka Brygghus White IPA  eller Nøgne Ø Lemongrass

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is og tilsett akevitt, sitronsaft, sirup og puré. Rist godt og sil over i et høyt glass. Topp med øl.

Tips:

Et klassisk hveteøl smaker også veldig godt.

Sitrongressirup:

2,5 dl sukker

2,5 dl vann

2 sitrongresstilker, skrelt og delt i biter

Kok opp vann og sukker. La trekke i 10 minutter til sukkeret er oppløst.

Ta av platen og avkjøl. Fyll et Norgesglass med sitrongressbitene. Hell sukkerlaken over. Dekk til å la stå i minst et døgn. Sirupen holder seg i minst en uke.

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Gammelt eple

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 cl Lier eplejuice
Sprite

Fremgangsmåte

Fyll et stort whisky- / rocksglass halveis opp med isbiter.

Ha i akevitten, eplejuicen og ølet og rør rundt for å blande det.

Fyll i med mer isbiter til glasset er fullt og topp opp med Sprite.

Pynt med strimler av sitronskall (husk å vaske sitronen først).

Flere gode drinker med akevitt

Tips:
Bruk en eplejuice av god kvalitet til denne drinken. Her har vi brukt en ufiltrert eplejuice med god balanse mellom syre og sødme.
 

 

Sendt inn av

Foto: Arcus

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Chelada/Michelada/Michelada Cubana

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Og for den viderekomne
Noen dråper worcestershire sauce

Fremgangsmåte

Gni glasskanten med lime. Hell halvgrovt havsalt på en skål og dypp glasset i saltet så det fester seg på kanten. Press limen i glasset og tilsett eventuelt ønsket mengde krydder, rør. Ha isbiter i glasset og avslutt med å helle over en flaske lyst øl. En limebåt på kanten av glasset hører med.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Black Velvet

Fremgangsmåte

Denne drinken består av like mengder kald Guinness og tørr champagne.
 
Skjenk Guinness'en i et høyt glass først. Topp opp forsiktig med champagnen/musserende ved å helle den forsiktig ned langs siden av glasset mens du heller på det.
 
Du skal få to distinkte lag av mørkt øl og champagne/musserende vin. Ølet har større tetthet og vil legge seg på toppen.
 
Dette er kanskje den mest berømte av alle øldrinker - les hele historien her .
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Boilermaker

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Hell whiskyen i et høyt glass og fyll opp med iskaldt øl.

Drinker og cocktails med øl finner du her

Tips: Bruk gjerne en lett single malt whisky til denne drinken for mer fylde.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Dog's nose

Fremgangsmåte

Varm stouten i en kjele og rør inn sukkeret til det har løst seg opp.
 
Hell den søte, varme stouten i et varmebestandig glass og strø over med revet muskat. Ha i ginen ved servering.
 
Nytes aller helst varm, men enkelte liker at hundesnuten er kald...

Les mer om gode cocktails med øl her

Hva er stout? Les mer her

Råvarer:

Den beste gin'en finner du her

Sendt inn av

Foto: Hoffmann, Hoffmann & Westbø

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Ølbowle med jordbær

Antall porsjoner

12

Ingredienser

2 stk
flasker pilsnerøl

Fremgangsmåte

Rens en halv liter friske jordbær. Del bærene i to og legg dem i en glassbolle, strø over 2-3 spiseskjeer sukker.

Hell på en halv flaske hvitvin og sett bollen kaldt en times tid.

Rett før servering fylles på med enda en flaske hvitvin og to flasker pils.

Serveres i vide champagneglass.

Les mer om gode cocktails med øl her

Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Hoffmann, Hoffmann & Westbø

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren

Fremgangsmåte

Fyll en stor mugge med pils og limebåter og sett 0,25 l glass ved siden av.
Vodkaen serveres i små shotglass. Oppskrift på vodka: se Cajun Martini .

Sendt inn av

Foto: John Nordahl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen