Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Oscar's 2012 (53132) er en vin du blir glad i. Ikke bare fordi den smaker godt og er hyggelig å se på. Den er først og fremst en svært allsidig matvin. Med alle egenskapene en slik vin skal ha. Hvilket betyr friskhet, fylde, akkurat passer med tanniner og balansert varme fra alkoholen.
Det gjør den til en veldig god partner til så vel høstlige gryter som til en saftig biff. Men også til vinkosen hvor assorterte småretter og fingermat står på menyen.
Forskjellen i kvalitet er liten, men 2010 var totalt sett en litt bedre årgang enn 2009. Det skyldes at vinteren mellom var veldig fuktig og sørget for at det skiferholdige jordsmonnet etter to år med ekstremtørke fikk fylt opp magasinet med nok fuktighet for å stå imot mange måneder uten nedbør.
Selv om plantematerialet i dette området er tilpasset de til tider ekstreme forholdene, er flere år med tørke tøft også her. Resultatet er at sukkerutviklingen i druene stopper opp og ikke minst at avlingene blir veldig små. Til tross for de høye temperaturene gjennom sommeren fremstår vinen med god friskhet. Takket være noe nedbør i september som satte fart i modningen igjen.
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.