Drikke
Franske røverkjøp

Franske røverkjøp

Utenfor den franske allfarveien finnes det mye godt til gunstige priser. Blant annet vinene til Wenny og Gabriel Tari på Château de Brau.
Aase E. Jacobsen
10 Oktober 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

I det litt avsidesliggende landskapet som på vinspråket er best kjent som Cabardès dyrker Wenny og Gabriel Tari hele 14 forskjellige druesorter etter økologiske prinsipper, noen velkjente og noen totalt ukjente. Som egiodola, en kryssing av fer servadou og abourriou – ikke helt mainstream de heller. Av denne mystiske druen kommer det imidlertid en fabelaktig vin.

Søk opp druene i drueleksikonet

Dom. de Brau Pure Egiodola 2010 (99426) er konsentrert med stor god mørk bærfrukt, god friskhet og fasthet. En vin som tåler å lagres i minst åtte år og som i dag bør få en runde i karaffelen og saftig rødt kjøtt som matfølge.

Gode matviner

Pure er navnet på en serie med éndrueviner. Deriblant vil jeg også trekke fram Dom. de Brau Pure Cabernet Franc 2010 (99420) som er et veldig godt uttrykk for druen og ikke minst området. Det litt jordlige preget får følge av et innbydende bærpreg, god syre og fint bitt. Også dette en matvin, gjerne til gryter eller søndagssteik.

Les mer om viner fra området

Men det er blandingsviner som er tradisjonen i området, i hvert fall for viner merket med AOC Cabardès. Dom. de Brau Cuvée Les Compagnons 2009 (99424) er en miks av de to cabernet-sortene, men er fortsatt en Vin de Pays d’Oc. Resultatet er en god og ganske så sjarmerende vin til en gunstig pris som kjennetegnes av veldig god frukt. En super vin til kveldskosen.

Ingen eik

Svært tiltalende er dessuten deres hvitvin basert på chardonnay og litt roussanne. Også Dom. de Brau Chardonnay Roussanne 2012 (99427) preges av veldig god frukt samt et fint innslag av mineraler hvilket gjør den til en fin partner til sjømat.

Alle de fire vinene har vært gjennom en veldig enkel framstilling, med gjæring i stål og så nærmest rett i flaske.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her