Friske bobler i drinken

Til drinker som Kir Royale eller Bellini er en prosecco til drøyt hundrelappen det beste valget. Eller hva med en skummende sitronsorbet i glasset?
Aase E. Jacobsen
29 August 2006 - 12:25

Norditaliensk prosecco er kanskje det mest perfekte utgangspunkt for en drink basert på musserende vin. Den er nemlig først og fremst fruktig. Det finnes riktignok komplekse utgaver som byr på mineraltoner i tillegg til et imponerende fruktfat, men de bør helst nytes som de er og til mat.

Mens mange proseccoer har til dels mye restsødme, som kan virke forstyrrende i en blandet drink, er Argeo Prosecco Spumante (42829) fra Ruggeri & Co så tørr som en prosecco kan bli uten å virke for mager. Dessuten er den i motsetning til mange andre rimelige proseccoer elegant med fine bobler. Frukten er delikat og superren samtidig som den er behagelig frisk.

Perfekt for Bellini men også som alternativ til champagne i Kir Royale. Eller hvorfor ikke en skummende sitronsorbetdrink?

Sgroppino al prosecco

Sgroppino al prosecco

Fremgangsmåte

Pisk eller rør sitronsorbeten myk. Tilsett gradvis vodka og til slutt prosecco. Du kan godt bruke blender men vær forsiktig med proseccoen slik at ikke alle boblene piskes ut. Hell i champagneglass og server umiddelbart med sugerør.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Bellini

Bellini

Fremgangsmåte

Avkjøl et champagneglass. Hell i ferskensaft eller -juice. Fyll opp med champagne eller musserende vin. Rør forsiktig. Pynt med tynne skiver av fersken.

Tips:
I følge Guiseppe Cipriani, som skapte denne drinken på legendariske Harry's Bar i Venezia, er det bare fersk ferskensaft av såkalt hvit fersken som gir den riktige smaken. Men slike ferskener har veldig kort sesong, så da er alternativet ferskenjuice fra kartong eller ferskenpure som finnes i både fryst versjon og i juicekartong. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her