Friske bobler i drinken

Til drinker som Kir Royale eller Bellini er en prosecco til drøyt hundrelappen det beste valget. Eller hva med en skummende sitronsorbet i glasset?
Aase E. Jacobsen
29 August 2006 - 12:25

Norditaliensk prosecco er kanskje det mest perfekte utgangspunkt for en drink basert på musserende vin. Den er nemlig først og fremst fruktig. Det finnes riktignok komplekse utgaver som byr på mineraltoner i tillegg til et imponerende fruktfat, men de bør helst nytes som de er og til mat.

Mens mange proseccoer har til dels mye restsødme, som kan virke forstyrrende i en blandet drink, er Argeo Prosecco Spumante (42829) fra Ruggeri & Co så tørr som en prosecco kan bli uten å virke for mager. Dessuten er den i motsetning til mange andre rimelige proseccoer elegant med fine bobler. Frukten er delikat og superren samtidig som den er behagelig frisk.

Perfekt for Bellini men også som alternativ til champagne i Kir Royale. Eller hvorfor ikke en skummende sitronsorbetdrink?

Sgroppino al prosecco

Sgroppino al prosecco

Fremgangsmåte

Pisk eller rør sitronsorbeten myk. Tilsett gradvis vodka og til slutt prosecco. Du kan godt bruke blender men vær forsiktig med proseccoen slik at ikke alle boblene piskes ut. Hell i champagneglass og server umiddelbart med sugerør.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Bellini

Bellini

Fremgangsmåte

Avkjøl et champagneglass. Hell i ferskensaft eller -juice. Fyll opp med champagne eller musserende vin. Rør forsiktig. Pynt med tynne skiver av fersken.

Tips:
I følge Guiseppe Cipriani, som skapte denne drinken på legendariske Harry's Bar i Venezia, er det bare fersk ferskensaft av såkalt hvit fersken som gir den riktige smaken. Men slike ferskener har veldig kort sesong, så da er alternativet ferskenjuice fra kartong eller ferskenpure som finnes i både fryst versjon og i juicekartong. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her