Friske bobler i drinken

Til drinker som Kir Royale eller Bellini er en prosecco til drøyt hundrelappen det beste valget. Eller hva med en skummende sitronsorbet i glasset?

Norditaliensk prosecco er kanskje det mest perfekte utgangspunkt for en drink basert på musserende vin. Den er nemlig først og fremst fruktig. Det finnes riktignok komplekse utgaver som byr på mineraltoner i tillegg til et imponerende fruktfat, men de bør helst nytes som de er og til mat.

Mens mange proseccoer har til dels mye restsødme, som kan virke forstyrrende i en blandet drink, er Argeo Prosecco Spumante (42829) fra Ruggeri & Co så tørr som en prosecco kan bli uten å virke for mager. Dessuten er den i motsetning til mange andre rimelige proseccoer elegant med fine bobler. Frukten er delikat og superren samtidig som den er behagelig frisk.

Perfekt for Bellini  men også som alternativ til champagne i Kir Royale . Eller hvorfor ikke en skummende sitronsorbetdrink ?

Sgroppino al prosecco

Ingredienser

6 cl
tørr prosecco, gjerne Argeo Prosecco Spumante Extra Dry

Fremgangsmåte

Pisk eller rør sitronsorbeten myk. Tilsett gradvis vodka og til slutt prosecco. Du kan godt bruke blender men vær forsiktig med proseccoen slik at ikke alle boblene piskes ut. Hell i champagneglass og server umiddelbart med sugerør.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Bellini

Fremgangsmåte

Avkjøl et champagneglass. Hell i ferskensaft eller -juice. Fyll opp med champagne eller musserende vin. Rør forsiktig. Pynt med tynne skiver av fersken.

Tips:
I følge Guiseppe Cipriani, som skapte denne drinken på legendariske Harry's Bar i Venezia, er det bare fersk ferskensaft av såkalt hvit fersken som gir den riktige smaken. Men slike ferskener har veldig kort sesong, så da er alternativet ferskenjuice fra kartong eller ferskenpure som finnes i både fryst versjon og i juicekartong. 

Sendt inn av

Foto: Roberto Martellono

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen