Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter - bare se her

Oppskrifter jordbær 

Nylaget jordbærsyltetøy er best av alt

Slik lager du enkelt jordbærsyltetøy

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tas sukkeret i.

Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

Fyll syltetøyet straks over i ren emballasje. Avkjøl.

Her finner du mange oppskrifter på sysltetøy, marmelade og gele

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Jordbær- og bringebærsyltetøy

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g

Fremgangsmåte

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør du koke små porsjoner av gangen.

Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.  Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

Rør av og til. Ha i sukkeret når bærene er gjennomkokt, etter ca. 8 - 10 min.

Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

Fyll syltetøyet straks over på helt rene glass eller krukker. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket, men ikke la det renne over.

Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

 Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Stockxpert og Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen