Nylaget jordbærsyltetøy er best av alt

 

Jordbær- og bringebærsyltetøy

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g

Fremgangsmåte

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør du koke små porsjoner av gangen.

Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.  Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

Rør av og til. Ha i sukkeret når bærene er gjennomkokt, etter ca. 8 - 10 min.

Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

Fyll syltetøyet straks over på helt rene glass eller krukker. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket, men ikke la det renne over.

Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Stockxpert og Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen