Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter - bare se her

Oppskrifter jordbær 

En jordbærterte hører med

 

Pai med jordbær og vaniljekrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Bunn
1 stk
1 ss
Topping:
1 ss

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.

Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel. La paibunnen hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter, og stek den i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Avkjøl paibunnen før det tas forsiktig ut av formen. Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet. Kutt jordbær i skiver og pynt paien. Dryss evt melis over.

Slik lager du vaniljekrem selv

Her finner du mange oppskrifter på paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Elena_Danileiko

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen