Kake
God påske med appelsin- og sjokoladeterte

God påske med appelsin- og sjokoladeterte

Vi bare må ha appelsin og sjokolade til påske. Her er oppskriften på en kake du garantert kommer til å elske.
Redaksjonen
21 Mars 2013 - 13:10

Det er ikke bare appelsin og sjokolade som setter sitt påskepreg på denne kaken. Blant ingrediensene er manges favoritt-turkjeks. Dessuten Vikingmelk som bør finnes i et hvert hyttekjøkken med respekt for seg selv.

Også uten ovn

Og appelsinlikøren står det kanskje en skvett igjen av fra tidligere besøk. Du kan selvsagt lage kaken uten likør. Da bruker du bare appelsinsyltetøy i stedet. Smaken blir like god.

Denne kaken kan også til nød lages uten steikeovn. Du lar altså være å steike bunnen, nøyaktig som til en ostekake. Tre timer senere har du påskens mest forførende lekkerbisken

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake.

Appelsin- og sjokoladeterte

Appelsin- og sjokoladeterte

Fremgangsmåte

Knus kjeksene fint i foodprosessor eller morter. Ha i en bakebolle og tilsett smøret. Bland godt.

Smør en 18 cms springform. Press kjeksmassen i bunnen og litt opp langs kanten. Stek ved 175 grader i 10 minutter. Sett til avkjøling.

Smelt sjokolade eller sjokoladepålegg i litt melk og avkjøl.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og finhakket dem. Bløt gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter. Varm opp appelsinsaft og rør gelatinen inn slik at den løser seg opp. Tilsett appelsinskall og likør og rør godt.

Bland appelsinmiksen med pisket kremost, Vikingmelk, sukker, kakao og sjokolade. Pisk kraftig til alt er godt blandet. Pisk krem av fløten og brett inn i blandingen. Hell alt over paibunnen, dekk med folie og sett til kjøling i 3-4 timer.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og pynt toppen av kaken før servering. Dryss over sjokoladekakepynten.

Saftige kaker med kremost

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her