Kake
God påske med appelsin- og sjokoladeterte

God påske med appelsin- og sjokoladeterte

Vi bare må ha appelsin og sjokolade til påske. Her er oppskriften på en kake du garantert kommer til å elske.
Redaksjonen
21 Mars 2013 - 14:10

Det er ikke bare appelsin og sjokolade som setter sitt påskepreg på denne kaken. Blant ingrediensene er manges favoritt-turkjeks. Dessuten Vikingmelk som bør finnes i et hvert hyttekjøkken med respekt for seg selv.

Også uten ovn

Og appelsinlikøren står det kanskje en skvett igjen av fra tidligere besøk. Du kan selvsagt lage kaken uten likør. Da bruker du bare appelsinsyltetøy i stedet. Smaken blir like god.

Denne kaken kan også til nød lages uten steikeovn. Du lar altså være å steike bunnen, nøyaktig som til en ostekake. Tre timer senere har du påskens mest forførende lekkerbisken

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake.

Appelsin- og sjokoladeterte

Appelsin- og sjokoladeterte

Fremgangsmåte

Knus kjeksene fint i foodprosessor eller morter. Ha i en bakebolle og tilsett smøret. Bland godt.

Smør en 18 cms springform. Press kjeksmassen i bunnen og litt opp langs kanten. Stek ved 175 grader i 10 minutter. Sett til avkjøling.

Smelt sjokolade eller sjokoladepålegg i litt melk og avkjøl.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og finhakket dem. Bløt gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter. Varm opp appelsinsaft og rør gelatinen inn slik at den løser seg opp. Tilsett appelsinskall og likør og rør godt.

Bland appelsinmiksen med pisket kremost, Vikingmelk, sukker, kakao og sjokolade. Pisk kraftig til alt er godt blandet. Pisk krem av fløten og brett inn i blandingen. Hell alt over paibunnen, dekk med folie og sett til kjøling i 3-4 timer.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og pynt toppen av kaken før servering. Dryss over sjokoladekakepynten.

Saftige kaker med kremost

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle
Ukens kake
Den store norske kringlen

Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle

Det er lite som lukter så hjemmekoselig som fersk gjærbakst. Og få bakverk som er så gode som kringle. Her gir vi deg oppskriften på bestemors favorittkringle. Den er så absolutt intet unntak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle
Ukens kake
Den store norske kringlen

Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle

Det er lite som lukter så hjemmekoselig som fersk gjærbakst. Og få bakverk som er så gode som kringle. Her gir vi deg oppskriften på bestemors favorittkringle. Den er så absolutt intet unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mont d'Or-sesongen har startet - prøv disse oppskriftene
Dagens rett

Mont d'Or-sesongen har startet - prøv disse oppskriftene

Du trenger egentlig bare denne osten og godt brød - men for å drøye den kan du lage det til et stort måltid. Vi har begge forslagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her