Gode roseviner til grillmaten

Gode roseviner til grillmaten

Disse to rosevinene er bedre rustet enn mange andre når det kommer grillet kjøtt på tallerkenen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Rosé laget av tanninrike rødvinsdruer gir ofte en vin med et godt bitt og dermed en vin som er bedre egnet på matbordet. Spesielt til sommerlige aktiviteter som grilling. 

Tannat er hoveddrue i Alain Brumont Rosé 2013 (5132) og allerede druenavnet forteller hva vi kan forvente i glasset. Nemlig en vin som kjennetegnes av tanniner. Moderne rosevinsfremstilling sørger normalt for et balansert tanninuttrekk.

Erstatter rødvin

Men selv helt uten skallkontakt oppnås tilstrekkelig bitt (og farge) til at denne vinen har det som trengs for å erstatte en rødvin. Det forteller litt om kraften i tannatdruen.

Les mer om tannat

Den har dessuten god syre og frukt samt bra med alkohol. Alt dette bidrar i samme retning i møte med kjøtt med fett som spareribs eller lammekoteletter.

Biodynamisk rosé

Bygd over samme lest men med en annen drue og noe mer raffinement er Jonc-Blanc Le Vin en Rose (5174) . Den kommer fra et annet rødvinsområde som også lever i skyggen av Bordeaux, nemlig Bergerac.

Les mer om Bergerac

Her er det merlot som dominerer. Den bidrar ikke med like mye tanniner, men Jonc-Blancs rosa utgave har god fasthet og enda dypere farge. Og det til tross for at også druene presses før gjæringen.

Produsenten jobber biodynamisk, så her er det kun druenes egne gjærsopper som har gjort jobben. Bruken av svovel er også minimal. Vinen har dessuten fått et opphold på seks måneder i brukte eikefat hvilket gir den ytterligere dybde og «rødvinsfølelse».
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 

Alain Brumont Rosé 2015

Produsent:
Alain Brumont
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Gascogne
Pris:
158,90 kr
Varenummer:
513201
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Jonc-Blanc Le Vin en Rose

Produsent:
Le Jonc-Blanc
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bergerac
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
517401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen