DAGENS RETT: Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Dagens rett Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

I dag er det makrell som skal på grillen

Ingen fisk er så forbundet med sommer som makrell, og denne oppskriften bør du virkelig prøve.

Dette er en oppskrift som formelig roper av sommer, og grillet makrell er noe langt flere bør prøve. En frisk salat passer også godt ved siden av.

Se alle våre andre lekre oppskrifter med makrell

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ss
Krydderkokt rabarbra
2 dl
Til servering

Fremgangsmåte

Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.

Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.

Krydderkokt rabarbra:
Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende. Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.

Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.

Servering:
Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.

Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange flere oppskrifter med laks

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen