Det er slik du skal lage grillet marinert ørret med honning

Det nærmer seg slutten på vår oppskriftskonkurranse der du kan bli NM-mester i amatørkokk og vinne en reise til Cognac. Førstkommende mandag er siste frist! Brita Bjørnsson har sendt oss dagens oppskrift.

Grillet marinert ørret med honning

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 fedd
Grønnsaksseng
3 stk
middelsstore Bok Choy
200 stk
gram Snow Peas

Fremgangsmåte

Filetér ørreten og del filétene med skinnet på i porsjonsstykker. Marinér i soyasaus, basilikum, olivenolje, hvitløk, lime og pepper. Ikke tilsett salt før etter at du har grillet ørreten, da saltet trekker ut saft fra fiskekjøttet. La ørreten ligge i marinade i minst 1/2 time. Denne marinaden "koker" også ørreten noe, så ikke la den ligge for lenge. Legg ørreten med skinnsiden ned i en ildfast form. Sett formen midt i ovnen og grill fisken til den er sprø og nesten gjennomstekt (ca 5 min).

Grønnsaksseng:
Del bok choy'en i fire båter, vask godt uten at bladene faller fra hverandre. Kutt gulrøttene og ertene til julienne. Rist sesamfrøene i en tørr panne på middels varme til de har fått en pen gyllen farve - legg de tilside. Surr gulrøttene på svak varme i sesamoljen i 5-7 minutter, tilsett ertene og bok choy'en. Surr alt til grønnsakene er kokt, men fortsatt sprø. Tilsett honning og ristede sesamfrø.

Legg grønnsakene på bunnen av tallerkenen og plasser den grillede ørret fileten på toppen.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Send oss din beste ørretoppskrift!
Nå skal vi kåre Norges beste amatørkokk og du skal selvfølgelig delta for her er det åpent for alle glade kjøkkenskrivere. Finalen går under messen All verdens vin i Oslo Spektrum 25. september.
 

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer NM for amatørkokk.

Spennende premie til vinneren
Vi lover vinneren en helt spesiell opplevelse og ikke minst en premie utenom det vanlige: Langweekend i Cognac for to personer hvor dere er gjester hos familien Bache-Gabrielsen (klikk for artikler).
Program:
● Omvisning hos Bache-Gabrielsen
● Prøvesmaking med Kjellermester Jean-Philippe Bergier
● Middag med Bache-Gabrielsen
● Besøk hos en av deres destillatører
● Besøk hos deres eikefatleverandør
● Guidet tur i regionen og selvfølgelig tid til fri disposisjon
Reisen inkluderer fly, hotell og måltider.
 
Du kan også vinne en blender og andre hendige kjøkkenapparater fra Wilfa .
 
Vi deler også ut bokpremier:
SPIS MEG
En kokebok laget med kjærlighet til havet og dets mangfold av fisk og skalldyr.

Dette er en stor og flott fiskekokebok med lekre fiskeretter for alle fiskeglade, utgitt av Schibsted.

Disse sponser også NM for amatørkokk:

Juryen
En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 25. september. De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste amatørkokken og sender dermed vinneren med følge til Bache-Gabrielsen.
Siste frist 12. september
Du må sende inn oppskriften din innen 12. september. Vil du sende med et bilde av retten, har du alle muligheter til det, men det er absolutt ingen betingelse for å delta.

Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.

Les dette før du sender oppskriften din
VG Nett og aperitif.no forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du lese mer om ørret og samtidig la deg inspirere av 15 flotte ørret-oppskrifter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen