Dagens rett

Grillet eller pannestekt laksefilet med pasta og fennikel

Med dette på menyen får du vårvibber selv om det er tidlig januar
Foto: (Aperitif.no)

Med dette på menyen får du vårvibber selv om det er tidlig januar

Det er duften av stekt laks fra grill eller panne i følge med fennikel og sitron som gir vårfølelsen.
07 Januar 2023 - 01:00

Fennikel er en super vintergrønnsak. Den kan serveres både rå i salater eller varmebehandlet som i denne oppskriften. Da kommer mer av sødmen fram uten at dens lekre svakt anispregede smak ødelegges.

Fennikel og sitron hører sammen, og det gjør som kjent også stekt eller grillet laks. En superenkel og fargeintens rett som gjør godt i vintermørket. 

Her finner du mange deilige retter med laks

Grillet eller pannestekt laksefilet med pasta og fennikel

Grillet eller pannestekt laksefilet med pasta og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Ta av de grønne toppene på fennikelen og hakk dem. Bland dem med olje, sitron, salt og pepper til en marinade.
  2. Legg fisken i marinaden og sett fatet/ formen i kjøleskap minst 1 time. Snu fisken et par ganger underveis.
  3. Skjær fennikelen i båter, pensle godt med olivenolje og legg dem på oljet grillrist på varm grill eller stek dem i olje i panne (eller ildfast form i ovnen). Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  4. Ta fisken ut av marinaden og legg den på grillen eller i pannen med skinnsiden ned (hvis du bruker filet med skinn).
  5. La fisken bli nesten gjennomstekt før du snur den. Stopp før proteinene (hvit saft) begynner å piple ut. Noen foretrekker å grille fisken (med skinn) bare på den ene siden.
  6. Server fisken med fennikel og nykokt pasta. Ha gjerne rester av marinaden over pastaen. Husk sitronbåter og godt brød ved siden av.

Her finner du mange deilige retter med laks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her