OPPSKRIFTER: Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta - Aperitif.no
Oppskrifter

Oppskrifter med fennikel

Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta
Foto: (wmaster890)

Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Norskdyrket fennikel finnes nå i alle grønnsaksdisker, og da er tiden inne for å fråtse. Her finner du et vell av ulike måter å tilberede denne aromatiske grønnsaken på.
24 Juli 2018 - 10:03

Fenniklen du finner i butikken er dyrket, men den finnes også i vill form, om enn ikke her til lands. Den fennikelen som dyrkes her og importeres er italiensk fennikel. Den har bedre egenskaper som grønnsak på grunn av den pæreformete roten. 

Har du gått i en fennikeleng, glemmer du det aldri for det dufter svært intenst. På gresk heter fennikel marathon og stedet hvor det berømte slaget fant sted (som igjen har gitt navn til løpsdistansen), heter så fordi det var en fennikeleng.

Den spesielle fennikelaromaen som blir enda mer intens i frøene (fra villfennikelblomst), skyldes stoffet anethol som også finnes i anis - derav likheten.  

Fennikel har stor verdi som naturmedisin og hjelper mot det meste. Den er ikke minst er planten ettertraktet i ulike destillater som absint og akevitt. 

Den norske sesongen er normalt fra juli til september. 

På de neste sidene finner du et utvalg oppskrifter med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her