Har du hørt om rød vinho verde før?

Har du hørt om rød vinho verde før?

Denne rødvinen er moteriktig og helt naturlig alkoholsvak, men har likevel godt med karakter. Den hvite er et like godt kjøp.

 

Går vi noen år tilbake i tid var imidlertid ikke 11,5-12 prosent alkohol unormalt for en rødvin. Men i dag tilhører slik vin sjeldenhetene. Når jeg kommer over slike viner i dag, blir jeg ikke mindre glad av den grunn, spesielt når den er så matvennlig som denne helt spesielle portugisiske rødvinen.

Rød hvitvin

Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) kommer nemlig fra Portugals hvitvinsområde nummer Vinho Verde – eller Minho som det også heter. Den er da nesten for en rød hvitvin å regne, rent strukturmessig. Den høye syren er vinens styrke, og den parfymerte og litt rustikke bærkarakteren dens særpreg.

Den er laget av veldig lokale druer som pedral, vinhão og brancelho. Vinhão, kjent som sousão i Douro, brukes der innimellom som en syrlig støttespiller for de mer sødmefylte portvinsdruene. Ellers er disse druene på vikende front.

Les mer om denne rødvinen

Denne vinen er kanskje ikke førstevalget for sofakosen, men trenger mat og matcher det du måtte ha av rester etter julematen.

God til sjømat

Den har en hvit «bror», Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594), som er laget av Vinho Verdes mest seriøse og lagringsdyktige drue alvarinho som altså har høyere alkohol enn den røde.

Les mer om alvarinho

Den er mineralsk med god syre og gode sitrustoner. Perfekt til skalldyr.

Les mer om Solar de Serrade

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen