Drikke
Har du hørt om rød vinho verde før?

Har du hørt om rød vinho verde før?

Denne rødvinen er moteriktig og helt naturlig alkoholsvak, men har likevel godt med karakter. Den hvite er et like godt kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2014 - 13:00

 

Går vi noen år tilbake i tid var imidlertid ikke 11,5-12 prosent alkohol unormalt for en rødvin. Men i dag tilhører slik vin sjeldenhetene. Når jeg kommer over slike viner i dag, blir jeg ikke mindre glad av den grunn, spesielt når den er så matvennlig som denne helt spesielle portugisiske rødvinen.

Rød hvitvin

Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) kommer nemlig fra Portugals hvitvinsområde nummer Vinho Verde – eller Minho som det også heter. Den er da nesten for en rød hvitvin å regne, rent strukturmessig. Den høye syren er vinens styrke, og den parfymerte og litt rustikke bærkarakteren dens særpreg.

Den er laget av veldig lokale druer som pedral, vinhão og brancelho. Vinhão, kjent som sousão i Douro, brukes der innimellom som en syrlig støttespiller for de mer sødmefylte portvinsdruene. Ellers er disse druene på vikende front.

Les mer om denne rødvinen

Denne vinen er kanskje ikke førstevalget for sofakosen, men trenger mat og matcher det du måtte ha av rester etter julematen.

God til sjømat

Den har en hvit «bror», Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594), som er laget av Vinho Verdes mest seriøse og lagringsdyktige drue alvarinho som altså har høyere alkohol enn den røde.

Les mer om alvarinho

Den er mineralsk med god syre og gode sitrustoner. Perfekt til skalldyr.

Les mer om Solar de Serrade

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her