Hermitage og Côte-Rôtie

Monumentale Hermitage'r dominerer testen som ellers preges av stort spenn i kvalitet og karakter på årgangene.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 11:19

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hermitage og Côte-Rôtie

(95p)
Monier de la Sizeranne 2005
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
61533 VSD - kr 519,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett dyp rød. Svært lukket men veldig lovende duft som allerede byr på rike kjøttaktige toner, søte bjørnebær, tobakk, fioler, tjære og anis.
Smak: Svært fyldig, nærmest mektig anslag, veldig bra konsentrasjon, kraftige tanniner, veldig bra syrer, sitter utrolig lenge. (2005)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En svært rik vin som må ligge minst fem-seks år før den nytes og som vil holde i sikkert 25 år. Må dekanteres. Meget godt kjøp. 95 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (93p)
Domaine du Colombier Hermitage 2006
SCEA Viale Domaine du Colombier
Frankrike - Hermitage
40391 Vectura - kr 395,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med kjøttfull bærfrukt, pepper, kanel, muskat, pipetobakk, røykt kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, rik og tett med flott karakter, flotte tanniner, veldig god syre, stofflig og veldig elegant helt ut i slutten som kanskje har litt for tydelig eik. (2006)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En strålende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 93 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (1/3 nye), 12 md. flaskemodning
Bestill her:

÷ (92p)
Hermitage 2003
Tardieu Laurent
Frankrike - Rhône
46239 VSD - kr 649,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert stor duft med god søt frukt, tobakk, pepper, stall, røykt og tørket kjøtt, anis og sjokolade.
Smak: Svært fyldig anslag, rik søtlig frukt som balanseres av gode syrer og faste tanniner, en del eik i finishen. (2003)
Bruksområde: Rike viltretter, også annet smaksrikt rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2003
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
44435 VSD - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Varm rik duft av bjørnebær, fioler, kaffe, kjøtt og pepper.
Smak: Fyldig anslag, veldig god syre, varm rik og fyldig frukt, fine tanniner, gode faste tanniner, sitter veldig godt og lenge med nydelig frukt i finishen. (2003)
Bruksområde: Finere viltretter.
Vurdering: En veldig ung og fast vin som vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 91 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
La Petite Chapelle 2004
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône Nord
57103 Vectura - kr 346,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert innsmigrende duft med mye frukt, tobakk, pepper, lær, søt tobakk og mye blomster.
Smak: Fyldig bløtt anslag, deilig frukt, saftig med god syre og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Lam, fasan med god saus.
Vurdering: En veldig imøtekommende og deilig vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Villard Côte-Rôtie le Gallet Blanc 2003
François Villard
Frankrike - Rhône Nord
49534 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig ung og lukket duft med røde og mørke bær, tjære, blomster, krydder, søt tobakk, kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, veldig krydret og varm, kraftig og stofflig, tett og god med fin syre og gode tanniner, sitter lenge. (2003)
Bruksområde: Kraftige viltretter.
Vurdering: En maskulin og lovende vin for de neste sju-åtte årene. Meget godt kjøp. 90 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,8% vol.
Bestill her:

(84p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2002
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
48120 VSD - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Rød. Litt dempet duft med modne bær, pepper, sjokolade, kaffe, sjokolade og urter.
Smak: Bløtt anslag, mye syre, lett fylde, en del tanniner, sitter en stund. (2002)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Mangler mye til å være côte-rôtie. Nå. Knapt verd prisen. 84 p (2002)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

La Sizeranne Hermitage 2003
M.Chapoutier
Frankrike - Rhône
44432 VSD - kr 439,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

Hermitage la Chapelle 2002
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
55359 Vectura - kr 509,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her