Dagens rett
Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Foto: (a-lesa)

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.
10 Juni 2025 - 00:00

Det er såre enkelt å lage selv, og så godt at du ønsker du laget en større porsjon med en gang. Hermetisk makrell i sennepssaus finnes ikke som norskpakket (så vidt jeg vet), men er vanlig i England, og selvsagt i Portugal som er eksperter på fiskehermetikk.

Men du kan altså fint lage den selv av rester etter makrellmiddagen. Eller kanskje du har vært på fisketur og fangsten ble litt større enn forventet, som den ofte blir om du kommer inn i en makrellstim. Ja da er det bare å begynne fileteringen. PS Du kan fint lage retten med så vel stekt som kokt makrell. 

Makrell i sennepssaus

Makrell i sennepssaus

Fremgangsmåte

  1. Rens makrell.
  2. Sennepssaus:
  3. Rør smøret mykt.
  4. Pisk eggeplomme, sennep og eddik med litt salt og pepper til luftig konsistens.
  5. Pisk eggeblandingen inn i smøret til jevn og luftig tykk saus.
  6. Rør inn urter.
  7. Bland makrell inn i sausen.
  8. Alternativt kan du legge fisken på et fat og fordele sausen over.

Tips: Makrell i sennepssaus er veldig godt som pålegg, men kan også serveres som en smårett med litt salat og brød samt småpoteter ved siden av.

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her