Dagens rett
Når hvalkjøttet er på topp som nå, er det biff med løkkompott du skal lage

Når hvalkjøttet er på topp som nå, er det biff med løkkompott du skal lage

Fordelen med hvalkjøtt er at det er veldig mørt og så godt marmorert av fettet ikke er synlig. Det gjør at det trenger svært lite varmebehandling.
07 Juni 2024 - 23:00

Norsk hvalfangst utsettes for kritikk, mest fordi det er pattedyr som fanges, og dels at metodene kan kritiseres. Det lar vi ligge nå. Hva uttak angår, skal den være bærekraftig. I den forstand at det ikke fanges mer enn bestanden tåler. Derfor er sesongen veldig kort. Og sesongen sammenfaller med grillsesongen, men hvalkjøttet trives som annet rødt kjøtt, så vel i panne som grill. 

Hvalbiff med løkkompott

Hvalbiff med løkkompott

Fremgangsmåte

  1. Løkkompott: Skrell løk og skjær i ringer/strimler.
  2. Brun løken lett i litt smør i panne.
  3. Kok ut av pannen med eddik/kraft.
  4. Ha løken og sjyen i en ildfast form og sett det i stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.
  5. Hvalbiff: Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider.
  6. Når det står igjen ca. 3 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
  7. Ha løk/kraft fra formen i en kjele.
  8. Pisk smøret forsiktig inn.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. La løken opp av sausen og ta vare på den. 
  11. Fordel biffene på varme tallerkener.
  12. Fordel løkkompotten på toppen.
  13. Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.

Flere deilige retter med hvalbiff

Her finner du mange deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her