Hvalbiff med løkkompott
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell løk og skjær i ringer/strimler. Brun løken lett i litt smør i panne. Kok ut av pannen med eddik/kraft. Ha løken og utkoket i en ildfast form og sett det i stekeovnen.
Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider. Når det står igjen ca. 6 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
Ha løk/kraft fra formen i en kjele. Pisk smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper. Ta løken opp. Fordel biffene på varme tallerkener. Og fordel løkkompotten på toppen.
Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.
I stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter (for løken). Kjøttet er med de siste 6 minuttene.
Her finner du mange deilige retter med hval
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
