Har du ikke fylt opp fryser og skap med sesongens sopp, er det alltid noe å få tak i fra butikken. Lammefilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede nå i høst. Kombinasjonen av lam og skogsopp er sublim. Slik som i denne oppskriften.
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.
13 September 2025 - 00:10
Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og kok de møre, sett til side mens du lager resten av retten.
- Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen og ha over i en kjele.
- Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut filetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie frem til de skal serveres.
- Del opp soppen og brun den over høy varme i litt olje i en panne. Ha i smøret mot slutten av steketiden sammen med krydderne. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen, og ha over i sausekjelen.
- Saus:
- Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kraften i kjelen under omrøring. Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå