Dagens rett

Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.
Aase E. Jacobsen
09 April 2021 - 00:00

Karibisk fisketaco på grillen

Karibisk fisketaco på grillen

Fremgangsmåte

Grilltemperatur: 200°C Grillmetode: Direkte

Grill ananas og hvitløk til salsa (dette kan du gjøre dagen før hvis du vil): Start med å grille ananasen på direkte varme i skallet i ca. 1 time. Snu den et par ganger underveis. Skallet vil bli helt svart. Legg hvitløken med på grillen den siste halvtimen. Den blir også smakfull, søt og myk når den får grille og dampe i eget skall. Når ananasen er blitt mør, har den fått en deilig røkt smak og kan renses for skall og kjerne. 

På kjøkkenet:
Rødløken skjæres i tynne skiver – gjerne på en mandolin (japansk sylskarpt rivjern).

Kok opp eddik, sukker og vann og hell over. La det kjøle seg ned før bruk.

Rens den ferdiggrillede ananasen for skall og kjerne. Finhakk fruktkjøttet og bland sammen med finhakket chili, koriander og most hvitløk som du har pillet ut av skallet.

Smak til med salt, pepper og lime.

Del fiskefileten i passende stykker, ca. 3 x 3 cm.

Tips:
Du kan godt bruke annen type fisk som egner seg godt til grilling som f.eks ørret, piggvar, breiflabb og laks)

Vend fiskebitene i tacokrydder. Her kan du eksperimentere med ulike krydder hvis du vil. Kokos, allehånde og karri kan være spennende alternativer.

Tre fiskestykkene på spyd. Bruker du trespyd av f.eks. bambus, så husk å legge dem i vann i god tid før du skal grille. Da slipper du at spydene begynner å brenne.

Ved grillen:
Grill på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side rett før servering. Tortillaen kan varmes på indirekte varme på varmehylle eller vendes kjapt rett på grillen. Server med en god klatt rørosrømme, ananassalsa og syltet rødløk.

Se våre andre oppskrifter på taco med en vri 

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber/Kaja Rambæk Holmboe Bang

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her