Innbakt kremet kyllingsuppe

Gjør stas på søndagsmiddagen og lag en lekker kyllingsuppe litt utenom den vanlige.
Redaksjonen
24 August 2008 - 01:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Innbakt kremet kyllinggryte

Innbakt kremet kyllinggryte

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk til laveste varme.
  2. La trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  3. Kyllingsausen:
  4. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet.
  5. Spe med varm kraft under kraftig omrøring, pisk slik at du ikke har klumper i sausen.
  6. Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter.
  7. Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og finhakket estragon.
  8. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.
  9. Grønnsakene:
  10. Fres grønnsaker og sopp lett over høy varme i litt smør.
  11. Kvern over salt og pepper og avkjøl. 
  12. Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i ildfaste porsjonsformer eller en stor form.
  13. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av formen.
  14. Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på formen.
  15. Dekk formen med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett.
  16. Om du har noe ekstra butterdeig, kan du lage pynt som på bildet.
  17. Pensle overflaten med egg.
  18. Sett formene midt i ovnen og stek dem ved 190 grader i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.

De beste oppskriftene med kylling

Slik lager du din egen hønsekraft

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her