Innbakt kremet kyllinggryte
Fremgangsmåte
- Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk til laveste varme.
- La trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- Kyllingsausen:
- Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet.
- Spe med varm kraft under kraftig omrøring, pisk slik at du ikke har klumper i sausen.
- Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter.
- Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og finhakket estragon.
- Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.
- Grønnsakene:
- Fres grønnsaker og sopp lett over høy varme i litt smør.
- Kvern over salt og pepper og avkjøl.
- Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i ildfaste porsjonsformer eller en stor form.
- Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av formen.
- Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på formen.
- Dekk formen med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett.
- Om du har noe ekstra butterdeig, kan du lage pynt som på bildet.
- Pensle overflaten med egg.
- Sett formene midt i ovnen og stek dem ved 190 grader i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.
De beste oppskriftene med kylling
Slik lager du din egen hønsekraft
Her finner du mange deilige gryteretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget88 POENG -
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG