Innbakt kremet kyllingsuppe

Gjør stas på søndagsmiddagen og lag en lekker kyllingsuppe litt utenom den vanlige.
Redaksjonen
24 August 2008 - 01:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Innbakt kremet kyllinggryte

Innbakt kremet kyllinggryte

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk til laveste varme.
  2. La trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  3. Kyllingsausen:
  4. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet.
  5. Spe med varm kraft under kraftig omrøring, pisk slik at du ikke har klumper i sausen.
  6. Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter.
  7. Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og finhakket estragon.
  8. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.
  9. Grønnsakene:
  10. Fres grønnsaker og sopp lett over høy varme i litt smør.
  11. Kvern over salt og pepper og avkjøl. 
  12. Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i ildfaste porsjonsformer eller en stor form.
  13. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av formen.
  14. Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på formen.
  15. Dekk formen med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett.
  16. Om du har noe ekstra butterdeig, kan du lage pynt som på bildet.
  17. Pensle overflaten med egg.
  18. Sett formene midt i ovnen og stek dem ved 190 grader i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.

De beste oppskriftene med kylling

Slik lager du din egen hønsekraft

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her