Dagens rett
Innbakt svinefilet med soltørkede tomater lager du på grillen, inne eller utendørs, eller i panne
Foto: (Matprat.no)

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater lager du på grillen, inne eller utendørs, eller i panne

Grillen er i bruk nesten året rundt for entusiastene. Denne retten kan imidlertid fint lages i stekepanne.
31 Oktober 2024 - 23:00

Når den magre svinefiletet pakkes inn av både skinke og soltørket tomat, beskyttes den mot stek varme og beholder saftigheten. For å være sikker på at den ikke overstekes, bruker du steketermometer. 

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  1. Gni svinefiletene inn med pepper.
  2. Hakk opp soltørkede tomater og basilikum.
  3. Legg spekeskinkeskivene ved siden av hverandre på fjøla, legg på soltørkede tomater og basilikum.
  4. Legg på indrefileten og snurr spekeskinkeskivene rundt fileten. 
  5. Pensle fileten med olje og legg den på grillen - eller bruk en stekepanne.
  6. Brun filetene raskt over glørne og flytt dem deretter til en del av grillen hvor det ikke er kull. Legg over lokk.
  7. La filetene ligge i ca ti - femten minutter, ta de av varmen og la de hvile like lenge som de har ligget på grillen.
  8. Kjøttsaften setter seg dermed i kjøttet igjen, og det blir dermed ikke så tørt.
  9. Har du et steketermometer kan det være lurt å bruke det på steking av fileter - ved 70 grader er fileten rosa, og den er gjennomstekt ved 76 grader.
  10. Husk at kjernetemperaturen øker noe etter at du har tatt kjøttet av varmen også.
  11. Skjær fileten i to cm tykke skiver, og servér med en frisk potetsalat .

Her finner du mange delige retter med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetsalat med kesam

Potetsalat med kesam

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter og epler i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver.
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle.
  3. Ha i poteter, epler og vårløk og bland forsiktig.
  4. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.

Passer utmerket til de fleste grillretter med sin forfriskende smak.

Her er det mange oppskrifter på deilige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her