Godbiter i pollisten
Disse vinene byr på seriøst god valuta

Disse vinene byr på seriøst god valuta

Denne produsenten overbeviser i årgang etter årgang, og disse vinene bør finnes i en hver seriøs vinkjeller.
11 Desember 2019 - 14:45
 

Ch. Thivin Cuvée la Chapelle Côte de Brouilly 2018 er rett og slett en fantastisk beaujolais og et veldig godt bevis på hvor mye karakter du får i hver dråpe og ikke minst for hver krone fra denne kanten. Den nydelige 2018-frukten har gitt veldig flott dybde og seriøsitet til denne vinen som gir den et lagringspotensial på minst 10 år. Nok en dokumentasjon på hvor interessant vellaget gamay er for den som har en god vinkjeller.

 

Men også om du trenger en vin som kombinerer kraft og leskende drikkbarhet allerede nå. 257 kroner er egentlig vanvittig gunstig for denne vinen.  

Ch. Thivin Cuvée Zaccharie Côte de Brouilly 2018 er ikke like kompakt som i eksempelvis 2016 og 2015, men du verden så lekker og kompleks med betydelig jordsmonnspreg og en karakter som konkurrerer med pinot noir fra toppvinmarker i Burgund.

Du kan faktisk lure folk med denne vinen om du serverer den blindt, for det er ikke lett å konkludere med at det er en gamay.

Tre generasjoner på Ch Thivin. Sønnen Claude og kona Sonja (tv) står for den daglige driften. Foto: Dominik FUSINA

Om den andre er er knallkjøp, er Zaccharie det altså i enda større grad, for her får du en vin med ytterligere solid lagringskapasitet. Men takket være 2018-årgangens fabuløse frukt, smaker den fordømt godt allerede. Den finnes dessuten i magnumutgave, og det er virkelig noe å vurdere for kjelleren.

Godefroy-vinmarken ligger på østsiden av Mont de Brouilly, en utdødd vulkan, som likevel bidrar med mye karakter i jordsmonnet, og ikke minst til vinene.

Disse to er tilgjengelig i forholdsvis små kvanta, men så lager ikke Thivin et begrenset antall flasker årlig fordelt på en haug ulike etiketter.

 

Les mer om hva som gjør vinene til Thivin så spesielle her

Men om du ikke lykkes med å få tak i toppvinene eller er på jakt etter et solid følge til juletorsken, er deres Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly 2018 et supert valg.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her