Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte, slik som denne dagens rett legger opp til. Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilb
Redaksjonen
15 Februar 2003 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. Kalkunbiff:
    Skjær kalkunfilet i ca. 3 cm tykke skiver.
  2. Grill eller stek filetene i en panne i smør/olje på middels varme i 4 minutter på hver side.
  3. Hvis du bruker vanlig stekepanne: Hell over soyasaus/eplemost og kok opp.
  4. La dem hvile i pannen på svak varme et par minutter til de er akkurat så vidt gjennomstekt
  5. Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene ved servering
  6. Risotto:
  7. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk.
  8. Tilsett ris og krydder og spe med vin og kyllingkraft.
  9. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang bli
  10. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
  11. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Rør inn pesto, deretter smør og parmesan til slutt.
  12. Tomatsalsa:
  13. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder.
  14. Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
  15. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha hakket oliven og bland inn chilisaus og olivenolje, urter til slutt.
  16. Server kalkunbiffene på en seng av risotto med sjyen på toppen.
  17. Dryss over friske urter.
  18. Server tomatsalsaen ved siden av. 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her