Dagens rett

Kalvestek

Kalvekjøtt er en ikke helt billig råvare, men like fullt en herlig smaksopplevelse. Ta på deg spanderbuksene og sats på godsaker i både glass så vel som på tallerkenen. Søndagsmiddagen skal jo liksom være ukens høydepunkt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalvestek fra Sardinia - Vitello alla Sarda

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

2 ts
0.5 stk
Saus
5 dl
2 ss
400 g

Fremgangsmåte

Vend kalvesteken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrøtter, purreløk og persille.

Varm olivenolje i en jerngryte og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett de hakkede grønnsakene, persille og hvitløk. Hell over hvitvin og ca. 6 dl vann.

Stikk et steketermometer i steken og sett gryta inn i ovnen på 175 ° C. Når steketermometeret viser 62 °C-65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15 minutter.

Saus:
Sil av kraften og kok opp. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Finhakket salvie og kapers røres inn i sausen like før servering.

Skyll spinaten under rennende kaldt vann. Fres kantarellene i smør og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen